Βρετανική εταιρεία εξηλεκτρίζει κλασικές Aston Martin


Η βρετανική Lunaz φέρνει ξανά στη ζωή σε διάφορες Aston Martin DB, αλλά στην πρίζα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/10/2021

Συγκεκριμένα, οι Aston Martin DB4, DB5 και DB6, ζουν ξανά στιγμές δόξας, μόνο που αυτή τη φορά τροφοδοτούνται από ηλεκτροκινητήρες.

Η Lunaz, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, προσφέρει μία σειρά από αυτά τα restomod, και οι επιλογές που προσφέρει σε κλασικά DB μοντέλα είναι μόλις μερικές από τις εναλλακτικές που προσφέρει στους λάτρεις του παλαιού με τη νότα του μοντέρνου.

Ελάχιστες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των οχημάτων. 

Από την πρότερη εμπειρία με τις κατασκευές της Lunaz, όμως, και συγκεκριμένα από την Jaguar XK150 που έχουν κάνει restomod, γνωρίζουμε ότι έγινε χρήση μία μπαταρίας 80 kWh, ενώ στην Rolls-Royce Phantom V τοποθετήθηκε μπαταρία 120 kWh, χωρισμένη στα δύο. 

Στην περίπτωση των DB, θα πρέπει να αναμένουμε μικρότερες σε χωρητικότητα μπαταρίες, ενώ θα υποστηρίζεται και ταχύτερη φόρτιση μέσω socket Type 2 CCS.

Παράλληλα, η Lunaz υπόσχεται «βελτιώσεις στα φρένα, τις αναρτήσεις και το σύστημα διεύθυνσης, όπως και στο εσωτερικό και την άνεση, αναβαθμίζοντας την καμπίνα σε μοντέρνα δεδομένα», προσφέροντας μεταξύ άλλων «σύστημα πλοήγησης, Wi-Fi, και κλιματισμό».

Μάλιστα, η εταιρεία τονίζει ότι θα αφαιρέσει προσεκτικά τους κινητήρες από τα αυτοκίνητα, και θα τους διατηρήσει σε περίπτωση που ο αγοραστής θελήσει να επιστρέψει σε θερμικό μοτέρ.

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στο τρίτο τρίμηνο του 2023.