Coastrunner EV: Ένα ηλεκτρικό buggy που μοιάζει με yacht (photos)


Η Savage Rivale παρουσιάζει το Coastrunner EV, ένα buggy που έχει επιρροές από yacht και κρύβει ένα... ψυγείο στο μπροστινό του μέρος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Savage Rivale
  • 23/10/2022

Τα buggy έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στη μόδα τον τελευταίο καιρό, και αυτή τη φορά, η Savage Rivale παρούσιαζει τη δική της πρόταση για τον κόσμο των buggy, η οποία μάλιστα είναι ηλεκτρική.

Η ολλανδική εταιρεία αποκάλυψε το Coastrunner EV, το οποίο φέρει επιρροές από τον σχεδιασμό και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα yacht, και μοιάζει με μικρό SUV χωρίς πόρτες. Απέχει 215 mm από το έδαφος, και ζυγίζει μόλις 800 kg.

Το σασί του Coastrunner είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ η καμπίνα προστατεύεται από έναν μεταλλικό κλωβό ασφαλείας, αλλά και μεταλλικές μπάρες τόσο στο μπροστινό όσο και το πίσω μέρος. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι εξαιρετικά μοντέρνος, κάνοντας το buggy της Savage Rivale να ξεχωρίζει.

Στο εσωτερικό του, η καμπίνα είναι πλήρως αδιάβροχη και διαθέτει 4 καθίσματα, ηχοσύστημα, ένα τιμόνι που προέρχεται από τη Volkswagen, μία οθόνη αφής για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, αλλά και ένα αναλογικό κοντέρ. Η εταιρεία έχει επενδύσει το πάτωμα και το ταμπλό του Coastrunner με ξύλο, προκειμένου αυτό να θυμίζει yacht, αφού η εταιρεία ειδικεύεται και στην κατασκευή σκαφών. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού buggy είναι αδιαμφισβήτητα το ψυγείο χωρητικότητας 60 L που κρύβει στο μπροστινόμέρος, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, χρησιμεύει στο να «διατηρεί τα σνακ και τα αναψυκτικά σας δροσερά.»

Όσον αφορά την κινητήρια μονάδα, το Coastrunner φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, που αποδίδει 68 PS ιπποδύναμης και 200 Nm ροπής, με την τελική του ταχύτητα να είναι 120 km/h. Μία μπαταρία χωρητικότητας 20 kWh προσφέρει έως και 200 km αυτονομίας, ενώ σύμφωνα με την Savage Rivale, μία πλήρης φόρτιση διαρκεί μόλις 30 λεπτά.

Το κόστος δεν έχει ανακοινωθεί, όμως οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την εταιρεία να τονίζει ότι μόνο 13 μονάδες έχουν μείνει διαθέσιμες μέχρι το τέλος του 2023.