Έτσι θα έμοιαζε το αυτοκίνητο της Apple αν έβγαινε τελικά στους δρόμους (photos)


Το Apple Car... μας άφησε χρόνους και «θυσιάστηκε» για χάρη της τεχνητής νοημοσύνης. Δείτε πώς θα ήταν η σχεδίασή του αν προχωρούσε το project και το αυτοκίνητο περνούσε στην παραγωγή.

  • ΦΩΤ.: VANARAMA
  • 29/2/2024

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι η Apple αποφάσισε να παγώσει το πρότζεκτ αυτόνομο αυτοκίνητοστο οποίο εργάστηκε για μία δεκαετία δαπανώντας σημαντικά κεφάλαια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει ήδη μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων του συγκεκριμένου έργου στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης, διαβλέποντας ότι αυτό το πεδίο μπορεί να της αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη.

Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τα προηγούμενα χρόνια για το αυτοκίνητο της Apple ήταν ελάχιστες. Το μόνο που είχαμε δει ήταν ένα πρωτότυπο Lexus RX 450h εφοδιασμένο με κάμερες να κάνει δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Η σχεδίαση αποτελούσε μυστήριο αφού κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε η εταιρεία. Κάπως έτσι οι designers της Vanarama, εταιρείας μίσθωσης αυτοκινήτων, αποφάσισαν να πάρουν τις πατέντες που είχαν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και να τις συνδυάσουν με στοιχεία από τα προϊόντα της Apple για να φτάσουν σε μια πιθανή εικόνα του αυτοκινήτου.

Όπως μπορείτε να δείτε στα renderings το πιο ενδιαφέρον σημείο του αυτοκινήτου είναι το εσωτερικό όπου κυριαρχεί μια μεγάλη ενιαία οθόνη που εκτείνεται από άκρη σε άκρη στο ταμπλό. Στην πατέντα με κωδικό EP2581248B1 αναφέρεται ότι ο ψηφιακός πίνακας ενσωματώνει τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου ενώ οι θέσεις των εικονιδίων μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού. Σε ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γίνεται λόγος για έναν προηγμένο έξυπνο βοηθό -στη λογική της Siri- που ανταποκρίνεται στις εντολές των επιβατών.

Στα σχέδια που επιμελήθηκε η Vanarama εμφανίζεται ένα SUV με σχετικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος, όπου ξεχωρίζει η απουσία μεσαίας κολόνας. Το χρώμα του είναι το «παγωμένο λευκό» που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών του iPhone, ενώ οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά, διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο των επιβατών. Το μοτίβο της μπροστινής γρίλιας έχει μεταφερθεί από το πλέγμα του Mac Pro ενώ στο κέντρο της βρίσκεται το φωτιζόμενο λογότυπο της Apple που θυμίζει MacBook.

Δείτε με κάθε λεπτομέρεια το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου της Apple πατώντας ΕΔΩ.