Νέος κίνδυνος στους δρόμους – Οδηγούν και φοράνε τα νέα γυαλιά της Apple (video)


Δεν μας έφταναν τα κινητά τηλέφωνα, τώρα έρχεται και το Appe Vision Pro να προστεθεί στα gadgets που αποσπούν την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, βάζοντας σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.  

  • 10/2/2024

Φρενίτιδα επικρατεί στις τάξεις των tech-maniacs τις τελευταίες ημέρες, μετά την επίσημη κυκλοφορία των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που παρουσίασε η Apple. Αναφερόμαστε στο Apple Vision Pro -που μοιάζει περισσότερο με μάσκα παρά με γυαλιά- και είναι το πρώτο, νέο προϊόν της εταιρείας από το 2014 όταν και παρουσίασε το Apple Watch.

Στις ΗΠΑ ήδη οι fans της Apple έχουν προημεθευτεί το νέο τους gadget το οποίο συνδυάζει εικονικό περιεχόμενο με το φυσικό περιβάλλον του χρήστη. Έτσι προβάλει μια σειρά από εφαρμογές μέσα στο οπτικό του πεδίο και υπάρχει αλληλεπίδραση με την κίνηση των χεριών, σχεδόν όπως έχουμε δει στις ταινίες Matrix.

Από τις πρώτες ημέρες που κυκλοφόρησε πάνω από 200.000 συσκευές έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ, με την τιμή να αγγίζει τα 3.500 δολ.. Το πιο ανησηχυτικό είναι ότι στα social media έχουν δημοσιευτεί videos που δείχνουν άτομα να χρησιμοποιούν το Apple Vision Pro ενώ οδηγούν το αυτοκίνητό τους!

Το -ίσως και όχι τόσο- περίεργο είναι ότι δύο από τα videos που έγιναν viral πρωταγωνιστούν οδηγοί οχημάτων της Tesla. Αμφότεροι χρησιμοποιούν τα γυαλιά της Apple ενώ το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει και αντί να πιάνουν το τιμόνι, κάνουν χειρονομίες στον αέρα για να χειριστούν το gadget τους.

Από τη μεριά της η Apple έχει ξεκαθαρίσει ότι η χρήση της συσκευής πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο. Μάλιστα, στο εγχειρίδιο αναφέρει ρητώς ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση κατά την οδήγηση οχήματος, αφού αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, προειδοποιώντας τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να μη θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχεις παλιά Cayenne και θέλεις να της βάλεις οθόνη; Η Porsche σού έχει τη λύση

Η Tesla μιμείται την Apple: Με χρέωση το καλώδιο φόρτισης!

Οθόνες VS Διακόπτες - Τι είναι πιο επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια;