Η Honda θέλει να μετατρέψει το NSX σε αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο


Η Honda ετοιμάζεται να φέρει το NSX εκ νέου στο προσκήνιο στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

  • ΦΩΤΟ: Honda Newsroom
  • 29/1/2024

Στις αρχές του Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της CES2024, η Honda αποκάλυψε τα πλάνα της για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Παρουσίασε τα πρώτα concepts που αφορούν το ηλεκτρικό της μέλλον, προετοιμάζοντας την αγορά για την έλευση των νέων EV της.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα πιο έντονες διεργασίες στα παρασκήνια, με τους Ιάπωνες να βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για ένα σπορ αυτοκίνητο με ηλεκτρική «καρδιά», στα πρότυπα του NSX, το οποίο ήδη είχε γίνει υβριδικό στην τελευταία του γενιά.

Ο CEO της μάρκας, Toshihiro Mibe, αποκάλυψε στο Autocar πως στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης (R&D) γίνεται ήδη δουλειά πάνω σε ένα όχημα υψηλώνεπιδόσεων που θα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γκάμας 0 Series της εταιρείας, με στόχο να κυκλοφορήσει το 2026.

Μπορεί να μην ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το EV, εντούτοις τόνισε ότι η πρόοδος με αυτό το project «προχωρά σταθερά». Το νέο σπορ αυτοκίνητο θα έχει τον ρόλο της ναυαρχίδας της νέας γκάμας, διαθέτοντας τεχνολογικές καινοτομίες που θα προσανατολίζονται στη μεγιστοποίηση των εσωτερικών χώρων, τη μείωση του βάρους των μπαταριών, και την αύξηση της αποδοτικότητας, με γνώμονα την διασκεδαστική οδήγηση και την επαφή του οδηγού με το όχημα.

Σχεδιαστικά, θα φέρει την ίδια φιλοσοφία με το concept που παρουσίασε η Honda στο Λας Βέγκας. Επιπλέονη καμπίνα θα έχει μινιμαλιστικό χαρακτήρα, με στόχο την εξάλειψη στοιχείων που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού. 

Τέλος, η μπαταρία θα είναι πιο λεπτή από αυτή που θα βρει κανείς στα τωρινά EV της Honda, ενώ όλα τα στοιχεία που φέρνουν την κίνηση στους τροχούς θα είναι συγκεντρωμένα σε μία μικρή σε μέγεθος μονάδα, ώστε να υπάρχει περισσότερο χώρος στο εσωτερικό.

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Honda e:Ny1 - Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό SUV των Ιαπώνων (τιμές - εκδόσεις)

GM και Honda εγκαταλείπουν τα σχέδια για την κατασκευή φθηνών EV

Πράσινα Ταξί: Γιατί οι οδηγοί γυρίζουν την πλάτη στην επιδότηση των 22.500€ για την αγορά EV