Η Honda αλλάζει τα δεδομένα στα EV και μας δείχνει το νέο της σήμα (photos)


Οι Ιάπωνες παρουσίασαν δύο νέα πρωτότυπα στο Λας Βέγκας, τα οποία δείχνουν τη σχεδιαστική και την τεχνολογική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HONDA, Jay Hirano, Hiroshi Aoki
  • 10/1/2024

Η Honda «ξεκινά από την αρχή» με τη νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων, των οποίων οι πρόγονοι έκαναν πρεμιέρα στη CES στο Λας Βέγκας, με τη μορφή concept cars. Πρόκειται για την 0 Series, που αποτελείται από δύο οχήματα από τα οποία θα προκύψουν δύο μοντέλα παραγωγής.

Το πρώτο εκ των δύο ονομάζεται Saloon κι αν μοιάζει κάπως γνώριμο, είναι επειδή η Honda είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο φωτογραφία teaser που δείχνει τμήμα του μπροστινού μέρους. Έχει σφηνοειδές σχήμα και μοιάζει με fastback όχημα, περνώντας προς τα πίσω.

Τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος, έχει τοποθετηθεί ένα φωτεινό παραλληλόγραμμο πλαίσιο, ενώ στη μάσκα υπάρχει το νέο 'H' λογότυπο της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός. Μία μεγάλη οθόνη αφής εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό, ενώ υπάρχουν επίσης yokeτιμόνι και σπορ καθίσματα. Πίσω από κάθε μπροστινό κάθισμα έχει προστεθεί μία οθόνη αφής, για τους επιβάτες της δεύτερης σειράς. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η έκδοση παραγωγής του Saloon θα κάνει πρεμιέρα το 2026 στη Β. Αμερική.

Το δεύτερο concept είναι ένα minivan, το Space Hub, όμως η Honda δεν αναφέρει καμία πληροφορία για το πότε θα το δούμε στην αγορά. Διακρίνεται για την ευρυχωρία της καμπίνας αλλά και για την αυξημένη ορατότητα προς τον δρόμο που προσφέρουν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. 

Η 0 Series θα χαρακτηρίζεται από την προσέγγιση «Thin, Light and Wise» (μτφρ.: Λεπτό, Ελαφρύ και Σοφό), ενώ θα εισάγει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα στην γκάμα της Honda, όπως και νέες τεχνολογικές προσθήκες, όπως για παράδειγμα συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι μηχανικοί της Honda αποκαλύπτουν τα μυστικά του υβριδικού «τέρατος» των 800 PS (video)

Honda: Πρώτη «εμφάνιση» για τα 3 νέα SUV που θα κυκλοφορήσουν το 2024 (photos)

Η Honda καινοτομεί - Νέος αερόσακος που μειώνει τις πιθανότητες για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις