Hyundai και Kia συνεργάζονται για την εξέλιξη μπαταριών στερεού τύπου


Hyundai και Kia θα συμπράξουν με τη Factorial Energy για τη δοκιμή μπαταριών στερεού τύπου στα οχήματά τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 31/10/2021

Βάσει της συμφωνίας που συνήψαν οι δύο πλευρές, η Hyundai θα δοκιμάσει τις μπαταρίες στερεού τύπου που έχει αναπτύξει η Factorial Energy για να αξιολογήσει αν θα τις χρησιμοποιήσει στα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Οι μπαταρίες στερεού τύπου μοιάζουν η ιδανική επιλογή για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αφού έχουν την ικανότητα να κρατούν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ είναι και πιο ελαφριές.

Η Factorial Energy έχει τη δική της τεχνολογία σε αυτές τις μπαταρίες, τη λεγόμενη “Factorial Electrolyte System Technology,” η οποία χρησιμοποιεί ένα στερεό ηλεκτρολύτη που επιτρέπει την ασφαλή και αξιόπιστη απόδοση των στοιχείων ακόμη και με ηλεκτρόδια υψηλής τάσης και υψηλής χωρητικότητας, ;όπως τονίζει η εταιρεία. Ισχυρίζεται επίσης ότι, σε θερμοκρασία δωματίου, οι κυψέλες είναι ασφαλέστερες από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και μπορούν να επεκτείνουν την αυτονομία κατά 20 έως 50 τοις εκατό.

«Η συνεργασία μας με τη Hyundai αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της αξίας της τεχνολογίας που έχουμε αναπτύξει για τις μπαταρίες στερεού τύπου, και ανυπομονούμε να δείξουμε το πόσο έτοιμες είναι για την αγορά μέσα από τα αυτοκίνητα της Hyundai,» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Δρ. Siyu Huang.