Ηλίθιος και πανηλίθιος – Πήγαν για ληστεία με Tesla Model X αλλά ξέχασαν να το φορτίσουν και τους έπιασαν


Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τον διάλογο μεταξύ των δύο ληστών μόλις αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να σταματήσουν για να φορτίσουν το Tesla.

  • 14/3/2023

Είναι κάποιες φορές που και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.... Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση των δύο ληστών που μπήκαν σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην πόλη Budford, στη Georgia των ΗΠΑ, και ξάφρισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Στη συνέχεια φόρτωσαν τη λεία μέσα σε ένα Tesla Model X και διέφυγαν χαμογελαστοί αφού όλα κύλισαν ρολόι. Αμ δε...

Βλέπετε το Tesla Model X μπορεί να διακρίνεται για τη δύναμη των 670 PS που αποδίδουν συνδυαστικά οι 2 ηλεκτροκινητήρες, ωστόσο για να κινηθεί θα πρέπει να έχει φροντίσει ο οδηγός να φορτίσει την μπαταρία, μιας και μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Αυτό το σημείο μάλλον οι ληστές δεν το υπολόγισαν σωστά και έτσι, 15 λεπτά μετά την επιδρομή τους στο κατάστημα, μόλις 16 km μακριά, αποφάσισαν να σταματήσουν για να συνδέσουν το αυτοκίνητο σε φορτιστή. Εικάζουμε ότι για να το κάνουν αυτό η στάθμη της μπαταρίας ήταν χαμηλή ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ξένα ρεπορτάζ δεν έχουν αποσαφηνίσει αν το όχημα ήταν κλεμμένο.

Όπως και να έχει, ενώ περίμεναν να φορτίσει το Tesla, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν λάβει λίγο νωρίτερα κλήση κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Μετά την έρευνα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο τα κλοπιμαία μαζί με όπλα αλλά και ποσότητα κάναβης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Tesla συμβάλει ώστε να πέσουν στα χέρια της αστυνομίας ληστές. Το 2019 μια γυναίκα έκλεψε ένα Model S στην Αριζόνα αλλά λίγη ώρα μετά έμεινε από μπαταρία και συνελήφθη.

Την ίδια κατάληξη είχε ένας 21χρονος στην Καλιφόρνια που είχε κλέψει ένα Model 3. Μόλις ο κάτοχος του οχήματος βγήκε από το αυτοκίνητο για να μπει ο κλέφτης, χρησιμοποιώντας το smartphone και την εφαρμογή της Tesla κατάφερε τον να κλειδώσει μέσα στο όχημα μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί και να τον συλλάβουν.