Lotus Evija Fittipaldi: 50 χρόνια από το πρωτάθλημα του Emmo με μία ειδική έκδοση


Η Lotus γιορτάζει τα 50 χρόνια από το πρωτάθλημα του Emerson Fittipaldi με τα χρώματά της με μία ειδική έκδοση της ηλεκτρικής Evija.

  • 15/10/2022

Το 1972, ο Emerson Fittipaldi στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής της Formula 1 με τα χρώματα της Team Lotus.

Αυτή την επέτειο τιμά η Lotus τώρα, με μία ειδική έκδοση περιορισμένης κυκλοφορίας της Evija.

Αισθητικά, οι αλλαγές παρατηρούνται στο livery, με το μαύρο και το χρυσό χρώμα της Lotus Type 72 (χάρη στη χορηγία της John Player Special) να ντύνει όλο το ηλεκτρικό hypercar, από το αμάξωμα, μέχρι τις ζάντες, τις δαγκάνες των φρένων, καθώς και το ειδικό σήμα της εταιρείας από ανθρακόνημα στο εμπρός μέρος.

Στην πίσω-ενεργή- αεροτομή, υπάρχουν... διαφνοστεφανωμένες οι νίκες που πήρε ο Fittipaldi εκείνη τη χρονιά.

Η ίδια διχρωμία βρίσκεται και στο εσωτερικό, με το χρυσό να επενδύσει λεπτομέρειες, όπως οι αεραγωγοί του κλιματισμού, οι ραφές των καθισμάτων και ορισμένες λεπτομέρειες στο τιμόνι.

Σε τεχνικό επίπεδο, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με την απλή έκδοση. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνολικά αποδίδουν 2000 PS και 1700 Nm ροπής, κάνοντας 0-300 km/h εντός 9 δευτερολέπτων, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 km/h.

Η ειδική έκδοση αποτελεί προϊόν της Lotus Advanced Performance, με το ντεμπούτο της να γίνει στα κεντρικά της στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσία των Emerson Fittipaldi και Jenson Button.

Μόλις 8 παραδείγματα του μοντέλου θα κατασκευαστούν, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησή τους.