Ο φακός συνέλαβε τη Rimac Nevera να δοκιμάζεται στο Nurburgring - Τι ετοιμάζουν οι Κροάτες (video)


Η Rimac Nevera, με το γνωστό livery από τη BMW Σειρά 3 E30 του Mate Rimac, έκανε την εμφάνισή της στο Nurburgring, καθώς ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ.

  • ΦΩΤΟ: CarSpyMedia - YouTube
  • 1/6/2023

Η Rimac Nevera δεν ησυχάζει. Μετά τα 23 ρεκόρ που κατέγραψε στο Automotive Testing Papenburg, το ηλεκτρικό hypercar εθεάθη από το κανάλι CarSpyMedia στο YouTube να γυρνά σε γρήγορο ρυθμό στο Nurburgring.

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που η Rimac έφερε το EV της στην πίστα του Nordschleife. Ο επικρατέστερος έχει να κάνει με την πιθανότητα να θέλει να γράψει νέο ρεκόρ και εκεί.

Το ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο για ηλεκτρικό όχημα παραγωγής στην «Πράσινη Κόλαση» κατέχει αυτή τη στιγμή η Porsche Taycan Turbo S, με χρόνο 7 λεπτών και 33 δευτερολέπτων. 

Ωστόσο, το ταχύτερο EV νόμιμο για οδήγηση στον δρόμο είναι το Nio EP9, που έκανε χρόνο 6 λεπτών και 45 δευτερολέπτων τον Μάιο του 2017, όμως δε λογίζεται ως όχημα παραγωγής αφού βγήκαν από το εργοστάσιο μόλις 16 αντίτυπά του.

Σε ό,τι αφορά συνολικά τα ηλεκτρικά οχήματα, το αγωνιστικό Volkswagen ID.R έχει τα πρωτεία, με χρόνο 6:05, που κατέγραψε τον Ιούνιο του 2019. 

Υπενθυμίζεται πως η Rimac Nevera διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1940 PS και ροπής που αγγίζει τα 2360 Nm, με βάρος 2300 κιλών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: