Rimac Nevera: Τρομοκρατεί και εντυπωσιάζει στην Autobahn – Πόσα km/h «έπιασε» (video)


Το Rimac Nevera είναι ένα μοντέλο που έχει συγκλονίσει τον κόσμο της αυτοκίνησης με την αστείρευτη ταχύτητά του και τώρα την επιδεικνύει στην Autobahn.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Automann-TV - YouTube
  • 7/5/2023

Το Rimac Nevera είναι ένα από τα EV που συγκλονίζουν και μόνο στο άκουσμά τους. Είναι γνωστό για την ωμή του ταχύτητα, άλλωστε κατέχει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας για ηλεκτρικό όχημα.

Τώρα, το ηλεκτρικό hypercar αποδεικνύει από τι είναι φτιαγμένο για ακόμα μία φορά, κάνοντας δοκιμές στην Autobahn. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε η ομάδα του Automann-TV, δοκιμάζοντας το κροατικό υπερόχημα στα μη-επιτηρούμενα τμήματα του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκπληκτικά πράγματα συνέβησαν. Ο οδηγός έκανε αρκετές δοκιμές του sprint από τα 100 στα 200 km/h, και φυσικά το Nevera υπάκουσε. Την πιο γρήγορη προσπάθεια ολοκλήρωσε σε μόλις 2,8 sec.

Συνεχίζοντας, το Nevera υπεβλήθη σε ακόμα μία δοκιμή. Ως γνωστόν, η Autobahn δεν έχει ανώτατο όριο ταχύτητας, έχει όμως αρκετή κίνηση. Αυτό δεν επέτρεψε στο ηλεκτρικό υπερόχημα να αγγίξει την ανώτατη ταχύτητα που θα μπορούσε να φτάσει, όμως τα πήγε παραπάνω από καλά. Πιο συγκεκριμένα, το κοντέρ του μοντέλου έδειξε 348 km/h, το οποίο μεταφράστηκε σε 330,8 km/h στον ειδικό μετρητή που χρησιμοποιήθηκε στο video. Μία πραγματικά εξωπραγματική επίδοση, αν σκεφτεί κανείς ότι συνέβη σε δημόσιο δρόμο.

Βέβαια, αυτό δε συγκρίνεται με τον «απόλυτο» αριθμό-ρεκόρ που κατέχει το δημιούργημα της Rimac. Το κροατικό αριστούργημα κατάφερε να αγγίξει τα 412 km/h κατά τη διάρκεια δοκιμών στη Γερμανία. Αυτή άλλωστε ήταν κι η επίδοση που το προσέφερε το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού οχήματος.

Προκειμένου να μετρηθεί με ακρίβεια η ταχύτητα του μοντέλου, χρησιμοποιήθηκε μία συσκευή Racelogic V-Box με τεχνολογία GPS

Δείτε το video: