Ο σχεδιαστής του Jeep Avenger μιλάει στο Car and Driver για το δημιούργημά του


Το Car and Driver είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το νέο Jeep Avenger στην Ισπανία και να έχει μια σύντομη κουβέντα με το Daniele Colonaci, σχεδιαστή του νέου μικρού SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΦΩΤΟ: JEEP
  • 20/7/2023

Το Jeep Avenger είναι εδώ! Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας πάτησε ελληνικό έδαφος και πλέον είναι διαθέσιμο για παραγγελία. Το Car and Driver είχε την ευκαιρία πριν από μερικούς μήνες να ταξιδέψει στην Ισπανία και να οδηγήσει το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Εκεί συναντήσαμε τον Daniele Colonaci, τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τη σχεδίαση και του έδωσε την εικόνα την εντυπωσιακή εικόνα που βλέπουμε.

Είναι Ιταλός γεννημένος στην Φλωρεντία και το μικρόβιο του off-road το κόλλησε από το off-roader πατέρα του, και όταν σπούδαζε διαπίστωσε ότι είναι υπέρ δραστηριοτήτων όπως το trekking. Πιστεύει δε ότι η νέα γενιά έχει το προνόμιο να χρησιμοποιεί και τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας, μαζί με την περιπέτεια των δραστηριοτήτων σε φυσικό περιβάλλον.

Έχοντας σπουδάσει αρχιτεκτονική ξέρει ότι πρέπει οτιδήποτε σχεδιάζει να είναι λειτουργικό. Επίσης, οι αναλογίες δεν είναι το παν σύμφωνα με τον ίδιο. Ξεκίνησε με λευκό χαρτί σχεδιάζοντας αρχικά την πλευρική εικόνα έχοντας την κολώνα C ως κληροδότημα από το Compass ακολούθως, οι οριζόντιες γραμμές και τα τραπεζοειδή φρύδια.

Έχοντας τη βάση-πλατφόρμα της Stellantis δούλεψαν (ο ίδιος και η ομάδα του) περισσότερο στο να έχουν κοντύτερους προβόλους και να αυξήσουν το ύψος κάτι που οι μηχανικοί της Jeep το πέτυχαν έτσι ώστε να είναι το Avenger στο πνεύμα της μάρκας.

Όπως στο πνεύμα είναι και τα πλαστικά με ενσωματωμένη τη βαφή στην πρόσμειξη (για να μην ξεβάφουν με τη χρήση) αλλά και οι πλαστικές κορνίζες που περιβάλλουν και προστατεύουν τα φωτιστικά εμπρός πίσω.