Τι συμβολίζει το παιδί στο παρμπρίζ του Jeep Avenger (photos)


Το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς ήρθε στην Ελλάδα και το Car and Driver σάς αποκαλύπτει τα κρυφά μηνύματα, γνωστά και ως easter eggs, που κρύβει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: CAR AND DRIVER, JEEP
  • 25/7/2023

Εδώ και λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς έφτασε στη χώρα μας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία. Αναφερόμαστε στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα της Jeep, το Avenger, το οποίο για κάποιες αγορές της Ευρώπης είναι διαθέσιμο και με κινητήρα βενζίνης.

Το σχεδιασμένο στην Ευρώπη B-SUV έχει πλέον πλέον τιμές για τη χώρα μας. Η αρχική εξοπλιστική έκδοση είναι η Longitude και ξεκινά από τις 38.700 ευρώ (30.700 ευρώ με την κρατική επιδότηση), συνεχίζουμε με την Altitude των 40.700 ευρώ (32.700 με την κρατική επιδότηση) και στην κορυφή υπάρχει η Summit με 43.700 ευρώ (35.700 ευρώ με την κρατική επιδότηση).

Το αυτοκίνητο, το οποίο είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Jeep αφού ανοίγει τον δρόμο για τον εξηλεκτρισμό της. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί πως μέχρι το 2025 θα έχει ακόμα τρία BEV μοντέλα στους καταλόγους της, ενώ το 2030 όλη η γκάμα θα... μπαίνει στην πρίζα.

Κάπως έτσι η Jeep αποφάσισε να «προικίσει» το Avenger με αρκετά κρυφά μηνύματα, γνωστά και ως easter eggs, τα οποία θα τα εντοπίσουν μόνο όσοι είναι φύσει παρατηρητικοί. Το Car and Driver, όταν οδήγησε για πρώτη φορά το Jeep Avenger στην Ισπανίατα εντόπισε και σας τα παρουσιάζει.

Το πρώτο και πιο εμφανές easter egg είναι στην οροφή, στη δεξιά ράγα που τοποθετείται η μπαγκαζιέρα. Εκεί θα βρείτε μια πασχαλίτσα που έχει σχεδιαστεί με μεγάλη λεπτομέρεια και προφανώς επιλέχθηκε για να συνδέσει το αυτοκίνητο με τη φύση και να τονίσει τα off-road χαρακτηριστικά του.

Πηγαίνοντας μπροστά στη μάσκα, ακριβώς στο κέντρο, εκεί που βρίσκεται ο αισθητήρας του radar, υπάρχει μεταλλική πλακέτα που δείχνει μια πυξίδα με τις συντεταγμένες του Τορίνο στην Ιταλία. Έτσι η Jeep τιμά την πόλη όπου σχεδιάστηκε το αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV.

Στην μία άκρη του μπροστινού παρμπρίζ, στο σημείο που υπάρχουν οι γνωστές μαύρες κουκίδες, υπάρχει το σχέδιο ενός παιδιού που παρατηρεί τα άστρα με τηλεσκόπιο.

Σε συζήτηση που είχε το Car and Driver με τον σχεδιαστή του αυτοκινήτου Daniele Calonaci, μας είχε αποκαλύψει ότι πρόκειται για τον γιο του που του αρέσει να παρατηρεί τον ουρανό. Μάλιστα, στην ακριβώς απέναντι γωνία του παρμπρίζ μερικές μαύρες κουκίδες έχουν ξεφύγει από το «κοπάδι» και σχηματίζουν τα αστέρια του ουρανού που παρατηρεί το παιδί.

Συνεχίζοντας στο πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ βλέπουμε το σχέδιο με τις κορυφές ενός βουνού (πιθανόν οι Άλπεις) με το οποίο ο κατασκευαστής θέλει να τονίσει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Avenger.

Η εμβληματική γρίλια της Jeep με τα 7 slots.
Η εμβληματική γρίλια της Jeep με τα 7 slots.

Από εκεί και πέρα η Jeep έχει πάρει ένα από τα πιο γνωστά σχεδιαστικά της στοιχεία και το έχει τοποθετήσει ως easter egg σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου.

Αναφερόμαστε στην εμβληματική μάσκα της με τα 7 slots την οποία θα την βρείτε στην πάνω δεξιά πλευρά της γρίλιας, στις ζάντες, αλλά και μέσα στα φωτιστικά σώματα, τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Τέλος στο εσωτερικό, με το άνοιγμα της πόρτας συναντάμε τη λέξη «Jeep» στην άκρη του ταμπλό, στα πατάκια βλέπουμε και το σκίτσο του Avenger ενώ σε κάποιες εξοπλιστικές εκδόσεις υπάρχει κάλυμμα της κεντρικής κονσόλας το οποίο στο άνοιγμά του εμφανίζει το θρυλικό Willys.