Peugeot Inception: Το εντυπωσιακό saloon των 671 ίππων μάς δείχνει το μέλλον των Γάλλων (photos)


Η Peugeot διάλεξε τη CES 2022 για να αποκαλύψει τη νέας της πρότασης και να μας δείξει τους σχεδιαστικούς και τεχνολογικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα πατήσει η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της οχημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PEUGEOT
  • 6/1/2023

Η Peugeot άνοιξε τις πόρτες του World Of Allure (μτφρ.: Κόσμος της Γοητείας), με την παρουσίαση του Peugeot Inception Concept, το οποίο θα εμπνεύσει τα μελλοντικά και επερχόμενα μοντέλα της εταιρείας, με το πρώτο να καταφτάνει το 2025

Το νέο concept EV των Γάλλων έχει βασιστεί στην πλατφόρμα STLA της Stellantis, και χρησιμοποιεί τεχνολογία φόρτισης 800 V, ενώ φέρει μία μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομια έως και 800 km με μία μόνο φόρτιση. Η μπαταρία έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει στο EV 150 km αυτονομίας σε μόλις 5 λεπτά, χάρη στο επαγωγικό σύστημα φόρτισης.

Το Inception έχει την κίνηση στο πίσω μέρος και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν 671 ίππους, με το EV να κάνει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec

Η μεγαλύτερη καινοτομία του οχήματος έγκειται στο εσωτερικό του: Το νέο εγχείρημα της Peugeot είναι εξοπλισμένο με το πρωτοποριακό i-Cockpit της εταιρείας, και το σύστημα ελέγχου Hypersquare, το οποίο αντικαθιστά τις μηχανικές συνδέσεις διεύθυνσης, με το σύστημα steer-by-wire. Στο επίκεντρο της τεχνολογίας βρίσκεται ένα τιμόνι σε ορθογώνιο σχήμα, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει εμπνευστεί από τα βιντεοπαιχνίδια. Με μία κίνηση του αντίχειρα, ο οδηγός έχει τον πλήρη έλεγχο όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα το ραδιόφωνο και το κλιματιστικό.

Το γυαλί είναι το κυρίαρχο υλικό του οχήματος, καθώς η Peugeot το έχει προτιμήσει τόσο για την οροφή, όσο και για το εσωτερικό του. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει 7,25 τμ γυαλιού Narima, το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, ανάλογη αυτής των μασκών των αστροναυτών της NASA. Τα παράθυρα και η πανέμορφη γυάλινη οροφή έχουν έναν κιτρινωπό τόνο στην όψη τους, διατηρώντας τις θερμικές τους ιδιότητες.

Εκτός αυτού, η εξέλιξη της τεχνολογίας υποδεικνύεται και από το επίπεδο αυτονομίας 4 με το οποίο είναι εξοπλισμένο το Inception Concept, χάρη στο STLA AutoDrive της Stellantis. Η άνεση του οδηγού και των επιβατών είναι σε πρώτο πλάνο, με το σύστημα αυτονομίας να εξασφαλίζει γι αυτό. Το τιμόνι αναδιπλώνεται κάτω από το ταμπλό, μετατρέποντας την καμπίνα του οχήματος σε ένα αναπαυτικό σαλόνι, όπου οι επιβάτες και ο οδηγός έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ταξίδι τους.

Η Peugeot στοχεύει να μεταλαμπαδεύσει ένα μεγάλο μέρος αυτής της τεχνολογίας στα επόμενά της μοντέλα παραγωγής, το πρώτο εκ των οποίων θα λανσαριστεί μέχρι το 2025. Οι Γάλλοι σκοπεύουν να παρουσιάσουν 5 πλήρως ηλεκτρικά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.