Πιθανή κοινοπραξία McLaren και BMW για την κατασκευή ηλεκτρικού supercar και crossover


McLaren και BMW ενδέχεται να συνεργαστούν ξανά μετά από αρκετά χρόνια, με στόχο την κατασκευή ενός ηλεκτρικού supercar, αλλά κι ενός ηλεκτρικού crossover.

  • 19/7/2022

Η επανένωση των BMW και McLaren φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό, με ορισμένα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ακόμα και για εξαγορά της βρετανικής μάρκας από τους Βαυαρούς.

Τώρα φαίνεται πως αυτή η αναζωπύρωση στις σχέσεις τους θα έρθει, σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών.

Σύμφωνα με το Car Magazine, η εν λόγω συνεργασία θα φέρει ένα ηλεκτρικό supercar στην γκάμα της McLaren, ισάξιο των επιλογών που προέρχονται από τις Audi και Mercedes-AMG, ενώ η BMW θα προσθέσει στη δική της γκάμα ένα νέο ηλεκτρικό crossover, ως ναυαρχίδα για τις επιδόσεις των EV της.

Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, που θα βασίζεται αρκετά στο ανθρακόνημα, με το supercar να διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 1088 ίππων.

Στην περίπτωση του crossover της BMW, θα έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο κάτω από την Series 8 Gran Coupe, κοντά στα πρότυπα της αντίπαλου Porsche Taycan.

Λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές, αν και αναμένεται τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας να παρουσιαστούν κάπου ανάμεσα στο 2026 ως το 2028.