Polestar Synergy: Ένα ηλεκτρικό supercar από το μέλλον με έμπνευση από τα Hot Wheels (photos)


Ο διαγωνισμός σχεδίου της Polestar έφερε το τελικό αποτέλεσμα, το Polestar Synergy, ένα ηλεκτρικό supercar που φέρνει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Polestar
  • 10/9/2023

Η Polestarδιοργάνωσε έναν διαγωνισμό σχεδίου, με τους συμμετέχοντες να καλούνται να σχεδιάσουν ένα πρωτοποριακό μοντέλο με γνώμονα την απόδοση, αλλά και την τεχνολογική εξέλιξη με βιώσιμους τρόπους.

Έχοντας συγκεντρώσει τα σχέδια από τους 600 συμμετέχοντες, η σουηδική μάρκα παρουσίασε στην ΙΑΑ Mobility του Μονάχου το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που προέκυψε από τρία νικητήρια σχέδια, δύο εξωτερικού σχεδιασμού (από τους Devashish Deshmukh και Swapnil Desai με έδρα το Παρίσι) κι ένα εσωτερικού (από τον Yingxiang Li από την Κίνα).

Το Polestar Synergy, όπως ονομάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε κλίμακα 1:1, έχει μήκος 4.560 mm και ύψος μόλις 1.070 mm, αλλά και σαφέστατες επιρροές από τα αυτοκινητάκια της σειράς Hot Wheels, με ακραίες αναλογίες και μία σιλουέτα καθαρά εμπνευσμένη από supercar της σύγχρονης εποχής.

Ο σχεδιασμός του Deshmukh στο εξωτερικό βασίστηκε στους κενούς χώρους, ενώ εκείνο του Desai είχε ως γνώμονα τη χρήση υλικών που αντέχουν στον χρόνο και μπορούν να αναβαθμιστούν.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μία θέση με όλη την καμπίνα να έχει σαφή στοιχεία αγωνιστικού, χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στην άνεση.

Μετά το Μόναχο, το Polestar Synergy θα βρεθεί στο Hot Wheels Legends Tour στο El Segundo της Καλιφόρνια από τις 7 Οκτωβρίου. Μετά, θα «πάρει θέση» σε διάφορες αντιπροσωπείες της Polestar στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Mattel, την κατασκευάστρια των Hot Wheels, οπότε τα σχέδια για τον επόμενο διαγωνισμό θα πρέπει να αντλούν την ανάλογη έμπνευση.

Ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar, δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια στους νικητές. Το όραμά τους και η ομαδική εργασία με τους σχεδιαστές μας είχε ως αποτέλεσμα ένα πραγματικά υπέροχο αυτοκίνητο. Η συνεργασία με τη Mattel για τον Διαγωνισμό Σχεδίασης της Polestar του επόμενου έτους και τα μοντέλα κλίμακας των αυτοκινήτων παραγωγής μας θα κάνουν το εμπορικό σήμα Polestar και αυτόν τον πρωτοποριακό διαγωνισμό ακόμα πιο γνωστά σε ευρύτερο κοινό.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα –είτε είναι πραγματικά, είτε είναι παιχνίδια – μπορούν να είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, συναρπαστικά από τα μοντέλα με ΜΕΚ».