Ράφα Ναδάλ: Τέλος τα οκτάνια για τον διάσημο τενίστα – Αυτό είναι το νέο του αυτοκίνητο


Το εντυπωσιακό SUV μπορεί να μεταφέρει έως 7 επιβάτες ενώ ο Ναδάλ εμφανίστηκε ανυπόμονος να κάτσει πίσω απ' το τιμόνι και να το οδηγήσει.

  • ΦΩΤΟ: KIA ΙΣΠΑΝΙΑΣ
  • 25/10/2023

Η σχέση του Ράφα Ναδάλ με τα αυτοκίνητα είναι γνωστή και έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με την πανάκριβη συλλογή που έχει στο γκαράζ του. Το ίδιο γνωστό είναι ότι ο διάσημος Ισπανός τενίστας έχει πολυετή εμπορική συμφωνία με την Kia και χρησιμοποιεί τα οχήματα των Κορεατών στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο πριν από λίγες ημέρες η Kia Ισπανίας διοργάνωσε μια λαμπρή τελετή στη Μαδρίτη όπου παρέδωσε το νέο αυτοκίνητο με το οποίο θα μετακινείται ο Ναδάλ. Αυτό ήταν το Kia EV9, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV με τις τρεις σειρές καθισμάτων που μπορεί να μεταφέρει έως 7 επιβάτες. 

Το Kia EV9 αποκαλύφθηκε από το Κορεάτες τον περασμένο Μάρτιο και αμέσως τράβηξε τα βλέμματα με τη σχεδίασή του και τα κατακόρυφα φωτιστικά σώματα που συμπληρώνουν ιδανικά την εξωτερική του εικόνα. Με μήκος 5.010 mm, πλάτος 1.980 mm και ύψος 1.755 mm, το EV9 εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις του, αλλά και τους χώρους που προσφέρει, έχοντας μεταξόνιο 3.100 mm, χάρη στην αρθρωτή πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform).

Η μέγιστη αυτονομία είναι τα 541 km για την πισωκίνητη έκδοση Long-Range, η οποία επιτυγχάνεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 99,8 kWh. Για την επίτευξη των συγκεκριμένων προδιαγραφών, ο (μοναδικός) ηλεκτροκινητήρας της έκδοσης είναι «περιορισμένος», αποδίδοντας 204 PS και 350 Nm ροπής, που προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,4 sec..

Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, αλλά και τετρακίνηση, υπάρχει η έκδοση AWD, με την μπαταρία των 99,8 kWh. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 385 PS και 600 Nm, που εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,0 sec. Επιπλέον, η KIA προσφέρει boost απόδοσης, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί (σε μεταγενέστερο χρόνο) από το KIA Connect Store. Με αυτό εξασφαλίζονται άλλα 100 Nm ροπής και η επιτάχυνση 0-100 km/h «πέφτει» στα 5,3 sec.

«Για να πετύχω όλες αυτές τις κατακτήσεις στην καριέρα μου έπρεπε να εξελίσσομαι συνεχώς. Είναι ο μόνος τρόπος για να έρθει η πρόοδος. Είμαι τυχερός που έχω την Kia δίπλα μου ως συνεργάτη και με την οποία μοιράζομαι ακριβώς την ίδια φιλοσοφία. Το Kia EV9 είναι το τελευταίο βήμα της μάρκας στην προσπάθεια που κάνει να γίνει κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω το επόμενό μου ηλεκτρικό ταξίδι με αυτό το SUV που χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία», δήλωσε ο Ναδάλ μόλις παρέλαβε το νέο του αυτοκίνητο.