Ράφα Ναδάλ: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που έχει στο γκαράζ του (photos)


O 36χρονος Ράφα Ναδάλ κατέκτησε με άνεση το 14ο Roland Garros στην καριέρα του και λίγη ώρα μετά την απονομή ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην συλλογή με τα αυτοκίνητά του. Από την Ferrari 458 Italia μέχρι την Mercedes AMG GT S που... "παρόλο που δεν είναι Κia, φαίνεται καλή".

  • 5/6/2022

Ο Κάσπερ Ρούουντ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον απόλυτο κυρίαρχο του χώματος και έτσι ο Ναδάλ στα 36 του χρόνια κατέκτησε με 3-0 σετ το 14ο Roland Garros και το 22ο Grand Slam στη μυθική καριέρα του. Με αυτή την αφορμή ρίχνουμε μια ματιά στην προσωπική συλλογή αυτοκινήτων του Ισπανού παρουσιάζοντας τα πιο σημαντικά μοντέλα της.

Να σημειώσουμε πως ο Ναδάλ ξεκίνησε την πορεία του στο τένις συνάπτοντας εμπορική συνεργασία με την Kia, η οποία τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα. Κατά συνέπεια οι εμφανίσεις του με αυτοκίνητα άλλων εταιρειών είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Kia Stinger GT

H εμπορική συνεργασία με την ΚΙΑ του έχει δώσει τη δυνατότητα να προσθέσει αρκετά από τα μοντέλα της εταιρείας στο γκαράζ του. Από αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει η πιο γρήγορη πρόταση της γκάμας των Kορεατών που κάτω από το καπό φέρει έναν twin-turbo V6 κινητήρα 3.3 λίτρων που αποδίδει 365 PS και 494 Nm ροπής. Το μοντέλο έχει φρένα της Brembo, ελαστικά Michelin, κάμερες για περιμετρική απεικόνιση του εξωτερικού χώρου καθώς και ηχεία Harman Kardon.

Aston Martin DBS

H συνεργασία του με την KIA δεν εμπόδισε τον Ισπανό να προχωρήσει στην αγορά ενός εμβληματικού διθέσιου μοντέλου, της Aston Martin DBS, που ήταν το αυτοκίνητο του James Bond στην ταινία Casino Royale. O κινητήρας της DBS βασίστηκε στον αντίστοιχο του αγωνιστικού DBR9, είναι V12 με χωρητικότητα 6 L., αποδίδει 517 PS και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Για την επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούνται 4.3 sec. ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h.

Mercedes-Benz SL55

Ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Nadal είναι και τα κορυφαίο sportscar των Γερμανών. Όλη η «δουλειά» γίνεται από έναν V8 των 5.4 L. ο οποίος είναι συναρμολογημένος στο χέρι και αποδίδει 510 PS επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4.5 sec. Όταν η SL55 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά έκανε ξεκάθαρο ότι οι επιδόσεις με την πολυτέλεια μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά σε ένα όχημα. Με το συγκεκριμένο μοντέλο τον έβλεπαν συχνά οι κάτοικοι της Μαγιόρκα να κάνει βόλτες στους δρόμους της πόλης, έχοντας στη θέση του συνοδηγού τη σύντροφό του.

Ferrari 458 Italia

Πρόκειται για μίας απ' τις κορυφαίες σύγχρονες προτάσεις των Ιταλών, με τον Ναδάλ να είναι ένας από τους λίγους τυχερούς που την έχουν στη συλλογή τους. Θυμίζουμε πως η 458 Italia ήταν επίσης ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα και του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ. O σχεδιασμός της προήλθε από τον διάσημο οίκο Pininfarina και η ονομασία της αντιπροσωπεύει τα λίτρα της χωρητικότητας του κινητήρα (4.5) και τον αριθμό των κυλίνδρων (8). Μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου τα 1.380 κιλά του αμαξώματος επιταχύνουν στα 100 km/h από στάση σε 3.4 sec. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 km/h.

Mercedes Benz AMG GT S

To συγκεκριμένο αυτοκίνητο ο Ναδάλ το έβαλε στη συλλογή τους ως έπαθλο μαζί με την κατάκτηση του Open της Στουτγκάρδης το 2015, με έναν «περίεργο» κίτρινο χρωματισμό που θυμίζει τον αντίστοιχο που έχουν τα μπαλάκια του τένις. Όταν κλήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους μετά την κατάκτηση του τροπαίου προχώρησε στην εξής δήλωση: «Δεν είναι Kia, αλλά καλό φαίνεται». Η GT S έχει έναν twin-turbo V8 κινητήρα βενζίνης 4 L., ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και αποδίδει 510 PS. Αξίζει να αναφερθεί πως 10 χρόνια πριν ο Ναδάλ είχε κατακτήσει ξανά το συγκεκριμένο τουρνουά και είχε κερδίσει μία Mercedes SLK. Όμως εκείνη την εποχή ήταν μόλις 19 ετών και δεν είχε προλάβει να βγάλει δίπλωμα οδήγησης.