Ρεκόρ Γκίνες: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έκανε 2.500 km με μία φόρτιση! (video)


Το EV χρειάστηκε 6 ημέρες για να αδειάσει τις μπαταρίες του και να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες, έχοντας καταναλώσει μόλις 0,6 kWh/100 km.!

  • 13/9/2023

Όσο η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, και ειδικότερα η ευρωπαϊκή, παλεύει να βρει τον βηματισμό της για τον εξηλεκτρισμό του στόλου των οχημάτων, μια ομάδα Γερμανών φοιτητών έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες αφού το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ανέπτυξαν διάνυσε περισσότερα από 2.500 km με μία φόρτιση.

Οι φοιτητές προέρχονται από από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUMκαι κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους στο πλαίσιο της έκθεσης IAA Mobility.

Το τεστ έγινε στο αεροδρόμιο της γερμανικής πόλης και χρειάστηκαν 6 ημέρες για να ολοκληρωθεί επιτυχώς, με τους φοιτητές να κοιμούνται σε ράντζα στα υπόστεγα που σταθμεύουν τα αεροσκάφη.

Το EV που ανέπτυξαν έχει την κωδική ονομασία muc022 και το μεγαλύτερος μέρος της δουλειάς επικεντρώθηκε στην αεροδυναμική σχεδίαση και στη μείωση του βάρους.

Το σύστημα μπαταριών έχει χωρητικότητα 15,5 kWh και τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη των 400W, ενώ το βάρος δεν ξεπερνά τα 170 kg (χωρίς να υπολογίζεται ο οδηγός).

Το προηγούμενο ρεκόρ αυτονομίας που είχε μπει στα Ρεκόρ Γκίνες ήταν τα 1.608,54 km και το muc022 κατάφερε να το σπάσει μέσα σε μόλις 4 ημέρες. Ωστόσο η προσπάθειά τους συνεχίστηκε αφού το σύστημα μπαταριών δεν είχε αδειάσει, κάτι που συνέβη δύο ημέρες μετά και καλύπτοντας συνολικά 2.573,79 km.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση ενέργειας ήταν μόλις 0,6 kWh/100 km όταν τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής καταναλώνουν σχεδόν 13 kWh/ 100 km.