Rimac Nevera: Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν! Πόσα km/h έπιασε (video)


Η Rimac έχει καταρρίψει ρεκόρ και ρεκόρ με τη Nevera, οπότε τώρα επιλέγει να αλλάξει τα πράγματα και να μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες πηγαίνοντας με την όπισθεν.

  • ΦΩΤΟ: Rimac Newsroom
  • 8/11/2023

Η Rimac Nevera είναι ένα supercar τρομερών επιδόσεων, αμιγώς ηλεκτρικό και γεμάτο ρεκόρ. Φέτος, μέσα σε μία μέρα, κατέρριψε 20 ρεκόρ στο Automotive Testing Papenburg της Γερμανίας. Οι Κροάτες γύρισαν ξανά στον «τόπο του εγκλήματος» για να ολοκληρώσουν το 2023 με ένα ακόμα ρεκόρ, μάλλον πιο αντισυμβατικό: το ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν.

Συγκεκριμένα η Nevera, φορώντας το Time Attack Edition livery που προτιμά όταν επιχειρεί να γράψει νέα ρεκόρ στο Βιβλίο Γκίνες, κατάφερε να πιάσει τα 275,74 km/h κινούμενη με την όπισθεν. Αυτή η ταχύτητα επετεύχθη χάρη στο πλεονέκτημα που έχει η Nevera έναντι των αυτοκινήτων με ΜΕΚ να μη διαθέτει σχέσεις, ούσα EV. Αυτό σημαίνει ότι με την ίδια άνεση που το σύστημα μετάδοσης επιτρέπει στο όχημα να κινηθεί με εξωπραγματικές ταχύτητες εμπρός, μπορεί να πράξει το ίδιο ώστε να κινηθεί και προς τα πίσω.

«Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης της Nevera σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πιθανώς το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο με την όπισθεν, αλλά κάπως γελάσαμε,» δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός Matija Renic. «Η αεροδυναμική, η ψύξη και η σταθερότητα δεν είχαν σχεδιαστεί για να ταξιδεύουν προς τα πίσω με υψηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, όμως, αρχίσαμε να μιλάμε για το πόσο διασκεδαστικό θα ήταν να το δοκιμάσουμε. Οι προσομοιώσεις έδειξαν ότι μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα από 150 μίλια/ώρα, αλλά δεν είχαμε ιδέα πόσο σταθερό θα ήταν – μπαίναμε σε αχαρτογράφητη περιοχή.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το έκανε κι αυτό: Η Rimac Nevera διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring (video)

Rimac Nevera: Τρομοκρατεί και εντυπωσιάζει στην Autobahn – Πόσα km/h «έπιασε» (video)

Αγοράστε τη Rimac Nevera, και δώρο η φόρτιση για τα επόμενα 8 χρόνια