To Audi Q6 E-Tron δείχνει το μέλλον – Με 600 km αυτονομία και έως 510 PS (photos)


Λίγους μήνες πριν την επίσημη αποκάλυψη, η Audi μάς δίνει μία πρώτη γεύση του ολοκαίνουργιου Q6 E-Tron.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 26/7/2023

Το Audi Q6 e-tron βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην αποκάλυψη. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σετ φωτογραφιών του πρωτότυπου μοντέλου, πριν περάσει στην παραγωγή.

Μετά από περίπου δύο χρόνια δοκιμών με καμουφλάζ, αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε όλο του το μεγαλείο. Η Audi έχει τοποθετήσει λεπτά φωτιστικά σώματα LED στο μπροστινό μέρος, αλλά και μια fake γρίλια σε λευκό χρώμα.

Οι σχεδιαστές επέλεξαν έναν αρκετά επιθετικό σχεδιασμό για τον μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ το πίσω μέρος έχει λάβει φώτα LED, μία μπάρα φωτός LED κι έναν διαχύτη στο χρώμα του αμαξώματος. Εκτός αυτού, τα πρωτότυπα της SUV μορφής του μοντέλου που παρουσίασε η Audi φέρουν τροχούς σε λευκό χρώμα. Στο πλευρό της SUV έκδοσης θα λανσαριστεί κι η Coupe SUV εκδοχή.

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα μέρη του οχήματος είναι τα προσαρμοζόμενα φώτα του, τα οποία έχουν προικιστεί με την τεχνολογία Adaptive Matrix LED και βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, οι προβολείς μπορούν να λειτουργούν σε πλήρη φωτεινότητα, αλλά να χαμηλώνουν αυτόματα, όταν ανιχνεύουν διερχόμενη κυκλοφορία, ώστε να μην τυφλώνουν άλλους χρήστες του δρόμου.

Το νέο Audi Q6 e-tron βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), την οποία η Audi έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την Porsche. Η εν λόγω πλατφόρμα φέρει ένα σύστημα 800V κι επιτρέπει ταχύτητες φόρτισης έως και 270 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία των 100 kWh που φέρει μπορεί να φορτιστεί από το 10-80% μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Τόσο η συμβατική Q6 έκδοση, όσο και η πιο σπορ, SQ6, θα φέρουν την ίδια μπαταρία, με την πρώτη να φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν  375 ίππους, αγγίζοντας τους 396 ίππους με τη βοήθεια του power boost, ενώ η δεύτερη θα αποδίδει από 483 έως 510 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία αμφότερων των εκδόσεων θα αγγίζει τα 600 km με μία πλήρη φόρτιση. Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.