Το Citroen Ami μπαίνει στα «παπούτσια» του θρυλικού 2CV με μια έκδοση για λίγους (photos-video)


Εμπνευσμένο από το Citroen 2CV Charleston, η ειδική έκδοση του Ami διά χειρός Biancone θυμίζει κάτι από την ιστορία της γαλλικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BIANCONE
  • 8/2/2024

Το Citroen Ami έχει αποδειχτεί μεγάλη επιτυχία για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Κάθε ειδική έκδοσή βγαίνει εκτός αποθέματος μέσα σε λίγες ώρες, όπως έγινε με το My Ami Buggy, που είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι.

Τώρα, μία νέα έκδοση του μικροσκοπικού EV έρχεται στην αγορά, όχι όμως μέσω της ίδιας της Citroen. Ο Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων, Massimo Biancone, δημιούργησε τη δική του εκδοχή της οποίας η εμφάνιση έχει δεχτεί επιρροές από το εμβληματικό 2CV Charleston και φέρει την ονομασία Ami Charleston by Biancone.

Η ιταλική εταιρεία έχει προσφέρει στο μοντέλο ένα δίχρωμο livery με τους χρωματισμούς Rouge Delage και Noir, δηλαδή όπως ακριβώς και στο 2CV. Οι αλλαγές του εσωτερικού περιλαμβάνουν νέο τιμόνι, νέο κεντρικό καθρέφτη, πατάκια από καουτσούκ και ανασυρόμενη μαλακή οροφή.

«Ο στόχος ήταν να επαναπροσδιορίσουμε ένα ήδη υπάρχον προϊόν, και το ότι διατηρήσαμε στο μυαλό μας την ιστορία και την κουλτούρα της εταιρείας, μάς επέτρεψε να δημιουργήσουμε μία έκδοση που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είπε ο Massimo Biancone σχετικά με το πρότζεκτ του.

Το Ami Charleston δεν έχει λάβει κάποια μηχανική αναβάθμιση, κι έτσι έχει διατηρήσει τον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 8 PS κι η τελική του ταχύτητα συνεχίζει να ανέρχεται στα 45 km/h. Το ίδιο ισχύει και για την μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh, που προσφέρει αυτονομία 75 km.

Σύμφωνα με τον Biancone, θα κατασκευαστούν 150 μονάδες, εκ των οποίων οι 32 έχουν ήδη «λογοδοθεί» στους ιδιοκτήτες τους, 4 βρίσκονται στην παραγωγή και μία εξ αυτών έχει παραδοθεί. Το κόστος δεν ξεπερνά τα 11.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια Ferrari; Το χρυσό Citroen Ami βγήκε στους δρόμους και... κρέμασε σαγόνια (video)

Έρχεται νέα έκδοση Citroen Ami με διπλάσια αυτονομία και τελική ταχύτητα 80 km/h

Το Citroen Ami ανοίγει τις πόρτες του σε οδηγούς με προβλήματα κινητικότητας (photos)