Το Citroen My Ami Pop γίνεται... ακόμα πιο παιχνιδιάρικο (photos)


Το ηλεκτρικό όχημα μικροκινητικότητας της Citroen ανανεώνει την My Ami Pop έκδοσή του με νέα χρώματα και διαφορετική εμπρός σχεδίαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 8/11/2023

Από τον Απρίλιο του 2020 όταν και εμφανίστηκε στις αγορές, το Citroen Ami αποτέλεσε ένα μοναδικό σημείο αναφοράς στην ηλεκτρική μικροκινητικότητα, ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 43.000 πωλήσεις. Η γαλλική φίρμα παρουσίασε αρκετές παραλλαγές του και πλέον ήρθε η ώρα να «ανανεώσει» την πιο sport εκδοχή του.

Πρόκειται για το My Ami Pop, το οποίο ενισχύει το στιλ του και αποκτά νέα εμφάνιση στο εμπρός τμήμα του και νέα γραφικά που δημιουργούν αντιθέσεις φωτεινών χρωμάτων και σχημάτων, για να προσδώσουν μια πιο δυναμική προσωπικότητα, σε συνδυασμό με το πίσω σπόιλερ.

«Με αυτό το νέο μπροστινό μέρος, θέλαμε να κάνουμε το νέο My Ami Pop πιο εντυπωσιακό και αναγνωρίσιμο σε όλους, ακόμη και από 100 μέτρα μακριά. Με την πίσω αεροτομή του, το My Ami Pop διαθέτει ήδη μια χαρακτηριστική σπορ σιλουέτα. Φέρνοντας νέα χρώματα και γραφικά, αυτά τα στιλιστικά χαρακτηριστικά ενίσχυσαν τον ενεργητικό χαρακτήρα του Ami ενώ απηχούν την απόκριση και δυναμική οδήγηση που απολαμβάνουν οι πελάτες στην ηλεκτρική λειτουργία», δήλωσε ο σχεδιαστής του εξωτερικού τμήματος, Antoine Gaillot-Drevon.

Το My Ami Pop διατηρεί τα γνωρίσματα του προκατόχου του, με τα διακοσμητικά των τροχών, τη μαύρη γραφιστική λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ, την ενίσχυση στους δύο προφυλακτήρες, την πίσω αεροτομή και τα αυτοκόλλητα στα μαρσπιέ και σε διάφορα σημεία.

Οι προβολείς έχουν αποκτήσει νέα στεφάνια, ενώ νέο είναι και το χρώμα, με τα αυτοκόλλητα να αλλάζουν από πορτοκαλί σε κόκκινη απόχρωση (Infrared red) που αποτελεί ένα χρώμα-σήμα κατατεθέν της γκάμας της Citroen. Το αυτοκόλλητο στην πόρτα διατηρεί το νούμερο 2 της υπάρχουσας έκδοσης. «Το 2 είναι ο αγαπημένος αριθμός του Citroen Ami: 2 επιβάτες, 2 πανομοιότυπες πόρτες, 2 ίδιοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, 2 ίδια φτερά…», εξηγεί ο Antoine Gaillot-Drevon. Παρόλα αυτά, το μέγεθός του έχει μειωθεί για να «χωρέσουν» ένας κύκλος και ένα τρίγωνο, εμπνευσμένα από τον ψηφιακό κόσμο των gamers, ενώ το χρώμα του έχει γίνει κίτρινο για πρόσθετη λάμψη.

Ο γάντζος της τσάντας είναι, πλέον, κίτρινος, «συνδέοντας» με αυτό τον τρόπο το εξωτερικό με το εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχεί η πορτοκαλί απόχρωση των τριών αποθηκευτικών κουτιών και των ραφών στα ταπέτα. Τέλος, τη δική τους συμβολή στις χρωματικές αντιθέσεις παρέχουν οι λευκές επενδύσεις στους τροχούς.

Οι επιλογές των ταχυτήτων γίνονται, πλέον, από κεντρικό σημείο της κονσόλας, για καλύτερη εργονομία, ενώ οι επιβάτες θα εντοπίσουν εύκολα τις θύρες USB, τον έλεγχο του εξαερισμού αλλά και τα χειριστήρια της θέρμανσης. Η νέα θέση του επιλογέα ταχυτήτων θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις του Ami εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

Το νέο My Ami Pop είναι διαθέσιμο για παραγγελία στο γαλλικό site της Citroen χωρίς αλλαγή στην τιμή του, με 8.890 € μετρητά συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2024 στις 12 χώρες στις οποίες ήδη πωλείται το Ami.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέα έκδοση Citroen Ami με διπλάσια αυτονομία και τελική ταχύτητα 80 km/h

Ποια Ferrari; Το χρυσό Citroen Ami βγήκε στους δρόμους και... κρέμασε σαγόνια (video)

Νέα Buggy έκδοση για το Citroen Ami - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (photos)