Το ID. Buzz GTX είναι το πιο ισχυρό mini van στην ιστορία της Volkswagen (photos)


Το VW ID. Buzz GTX έρχεται με επιπλέον 136 PS κι ανανεωμένο σχεδιασμό, με τους Γερμανούς να εμπλουτίζουν την γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεών τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 21/3/2024

Μετά την παρουσίαση των ID.4 GTX και ID.5 GTX το 2021, η Volkswagen επέκτεινε την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεών της, προσθέτοντας σε αυτήν τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer την προηγούμενη εβδομάδα. Τώρα, ήρθε η ώρα και της «ακραίας» έκδοσης του minivan της εταιρείας, ID. Buzz GTX.

Η έκδοση GTX του ID. Buzz έχει λάβει δύο ηλεκτροκινητήρες, που προσφέρουν σε αυτό τετρακίνηση και 340 PS, επιτρέποντάς του να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 6,5 sec, με την ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Δύο μπαταρίες είναι διαθέσιμες: Η πρώτη έχει χωρητικότητα 79 kWh κι υποστηρίζει ταχύτητες έως και 185 kW, με τη φόρτιση από το 10-80% να ολοκληρώνεται σε 25 λεπτά. Η δεύτερη, αυξημένης χωρητικότητας, 86 kWh, είναι ικανή για ταχύτητες έως 200 kW και χρειάζεται 30 λεπτά για φόρτιση 10-80%.

Φυσικά, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς GTX, το ID. Buzz υψηλών επιδόσεων έχει λάβει ορισμένες οπτικές αναβαθμίσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, μία νέα γρίλια, όπως και νέες επιλογές τροχών 21 ιντσών. Εκτός αυτού, το αμάξωμα έχει βαφτεί στην ειδική απόχρωση Cherry Red, ενώ έχουν προστεθεί επίσης λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα κι αναβαθμισμένα φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ.

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα, αλλά μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη αφής για τον χειρισμό του συστήματος infotainment -από 12 στις 12,9 ίντσες- όπως κι ένα head-up display, που προσφέρεται ως επιλογή. Στη μακρύτερη έκδοση, η Volkswagen έχι κάνει διαθέσιμη τη μεγαλύτερη ηλιοροφή στην ιστορία της, που μπορεί να γίνεται οπάκ ή διάφανη με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, οι προπαραγγελίες του νέου ID. Buzz GTX θα ανοίξουν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Renault και Volkswagen συζητούν για την από κοινού κατασκευή ενός EV πόλης

Η Volkswagen καθυστερεί την παραγωγή του ID.2 – Πότε έρχεται το EV των 25.000 ευρώ

Volkswagen: Το 2024 έφερε μείωση έως και 3.500€ στις τιμές των ID.3, ID.4 και ID.5