Επίσημο: Renault και Volkswagen συζητούν για την από κοινού κατασκευή ενός EV πόλης


Οι Γάλλοι αναζητούν εδώ και καιρό «συμπαίκτη» για το νέο Twingo και οι συζητήσεις με τη Volkswagen βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 4/3/2024

Η μείωση των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί πρωταρχικό στόχο των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης, για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα κινεζικά EV που εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στη Γηραιά Ήπειρο. Ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι και οι μεταξύ τους συνεργασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Renault βρίσκεται σε συζητήσεις με την Volkswagen για την από κοινού ανάπτυξη ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό δήλωσε ο CEO της γαλλικής φίρμας, Luca de Meo, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News Europe, ο de Meo γνωστοποίησε ότι «οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο», ενώ αποκάλυψε ότι είχε απευθυνθεί και σε άλλα brand για ενδεχόμενη συνεργασία, χωρίς να τα κατονομάσει.

«Είμαι ανοικτός σε οποιονδήποτε θέλει να εμπλακεί με το project. Έχω τη δυνατότητα παραγωγής, έχω την πλατφόρμα και γνωρίζω πώς να το πραγματοποιήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο de Meo, ο οποίος το 2009 ανέλαβε το ρόλο του Marketing Director στην Volkswagen και στον Όμιλο VW και παρέμεινε σε αυτόν για αρκετά χρόνια.

Ο de Meo πρόσθεσε ότι οι «αρχικές συζητήσεις» με τη γερμανική φίρμα επικεντρώνονται στην από κοινού χρήση της πλατφόρμας AmpR Small πάνω στην οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα βασιστεί το νέο Twingo. Το εμβληματικό supermini των Γάλλων παρουσιάστηκε σε μορφή concept τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο να μπει στην παραγωγή το 2025 και να φτάσει στις αγορές το 2026.

Η Renault έχει θέσει ως στόχο η τιμή του ηλεκτρικού Twingo να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, με τον CEO της φίρμας να ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και αν δεν βρεθεί, τελικά, συμπαίκτης, τα σχέδια για την αναβίωση του εμβληματικού μοντέλου θα προχωρήσουν κανονικά.

Οι πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενη συνεργασία Renault και Volkswagen είχαν εμφανιστεί στα τέλη του 2023, μέσω γερμανικού δημοσιεύματος και πλέον αποκτούν επίσημη μορφή.

Από την πλευρά της, η Volkswagen έχει ήδη παρουσιάσει το ID. 2all Concept, το ηλεκτρικό supermini που θέλει να είναι έτοιμο το 2025 με τιμή μικρότερη των 25.000 ευρώ και είχε εκφράσει και την πρόθεσή της για ένα ακόμα μικρότερο EV πόλης (ID.1, ως διάδοχος του ηλεκτρικού up!) με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ. Η ενδεχόμενη συνεργασία με τους Γάλλους θα βοηθήσει και τα δικά της πλάνα.

Πηγή: Automotive News Europe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Renault Twingo: Όλα όσα ξέρουμε για τo νέο EV πόλης των 20.000 €

Renault Twingo: O «fake» αεραγωγός στο καπό που προκάλεσε απορίες - Αυτός είναι ο ρόλος του

VW ID.1: Έρχεται να τα βάλει με το Fiat 500e - Κάτω από 20.000 € η τιμή, έως 320 km η αυτονομία