Το πρώτο διαφημιστικό σποτ στην ιστορία της Tesla - Τι «παρέλειψε» να αναφέρει (video)


Το πρώτο διαφημιστικό σποτ της Tesla προωθεί το Model 3 αλλά αποφεύγει να αναφερθεί σε μία καίρια τεχνολογία της φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Tesla Asia - Twitter
  • 24/5/2023

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla είχε την ετήσια συνάντηση των μετόχων, όπου ο CEO Elon Musk αποκάλυψε πως θα κυκλοφορούσε διαφημίσεις για πρώτη φορά στην 20χρονη ιστορία της. Αυτό ακριβώς συνέβη με ένα δίλεπτο σποτ που αναρτήθηκε και στο Twitter, από τον λογαριασμό της Tesla Ασίας, που προωθεί το Model 3.

Σε αυτήν μιλά η Felicia, μία τοπική διευθύντρια σε χρηματοοικονομική εταιρεία που ζει στη Σιγκαπούρη, κι αναφέρεται στο εν λόγω μοντέλο, τονίζοντας πόσο ασφαλές, καθαρό και καλό είναι για την οικογένειά της.

Ως σποτ, έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια, ενώ πατάει αρκετά σε διάφορα στερεότυπα για την αγορά ενός αυτοκινήτου από τον γυναικείο πληθυσμό, αλλά σε γενικές γραμμές περνά το μήνυμα και κάνει το Model 3 ελκυστικό για το κοινό που στοχεύει η διαφήμιση: τις οικογένειες.

Αυτό που δεν αναφέρεται, όμως, στο σποτ είναι το σύστημα Autopilot, ή ακόμα και το Full Self-Driving. Αν και πρόκειται για δύο τεχνολογίες στις οποίες η Tesla έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει και να δοκιμάζει, δεν επέλεξε να τις προωθήσει, με εξαίρεση μία μικρή εξήγηση των πλεονεκτημάτων του Autosteer, ενός εκ των συστημάτων που προσφέρονται στο Model 3.

Είναι, επίσης, ενδιαφέρον το γιατί επέλεξε τη Σιγκαπούρη για αυτό το πρώτο διαφημιστικό της η Tesla. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να διεισδύσει στην εν λόγω αγορά, με την εταιρεία να κατηγορεί την κυβέρνηση της χώρας για άδικη μεταχείριση προς τα ηλεκτρικά οχήματα στο παρελθόν.

Το 2019, ο Musk τόνισε πως η Σιγκαπούρη δε δέχεται τα EV, για αυτό και δεν πωλούσε ως τότε τα οχήματά της η Tesla εκεί. Η πρώτη παράδοση μοντέλου της αμερικανικής μάρκας έγινε το 2021, ενώ ως τον Φεβρουάριο του 2023 είχε γίνει η σε πωλήσεις εταιρεία στην ασιατική χώρα.

Δείτε τη διαφήμιση: