Όνειρα γλυκά! Οδηγός Tesla ενεργοποίησε το Autopilot και έπεσε για ύπνο (video)


Κάποιοι οδηγοί εμπιστεύονται το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla με... κλειστά μάτια. 

  • 9/2/2023

Μπορεί το σύστημα Autopilot της Tesla τους τελευταίους μήνες να βρίσκεται στο στόχαστρο και να  ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για την αποτελεσματικότητά του, ωστόσο κάποιοι οδηγοί δείχνουν να το εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια, στην κυριολεξία.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η οδηγός που εμφανίζεται στο παρακάτω video και η οποία κοιμάται ενώ το Model Y κινείται σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια με ενεργοποιημένο το Autopilot.

Το περιστατικό μαγνητοσκοπήθηκε από όχημα που βρισκόταν στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τους επιβάτες να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Το όχημα κόρναρε αρκετές φορές στην οδηγό αλλά αυτή δεν ανταποκρινόταν, ενώ κάποια στιγμή πίστεψαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την υγείας της και ενημέρωσαν τηλεφωνικά την αστυνομία.

Στη συνέχεια οι επιβάτες που κατέγραφαν τον ύπνο ακολούθησαν διαφορετική πορεία ωστόσο η αστυνομία επικοινώνησε μαζί τους λίγη ώρα αργότερα και τους επιβεβαίωσε ότι η οδηγός ήταν καλά στην υγεία της και απλά ήταν κουρασμένη και χρειάστηκε έναν υπνάκο μέχρι να φτάσει στον προορισμό της.

Προφανώς η οδηγός του Tesla έγραψε… στα παλιά της τα παπούτσια τις επίσημες οδηγίες του κατασκευαστή ο οποίος τονίζει ότι το Autopilot δεν μετατρέπει το αυτοκίνητο σε αυτόνομο όχημα και απαιτεί συνεχώς την επίβλεψη του οδηγού, ώστε να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης.

Δείτε το video από το σχετικό ρεπορτάζ του KTLA 5...