Το Skoda Rodiaq είναι το κατάλληλο όχημα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές (photos)


Μάλιστα, αν προκύψει η ανάγκη να εργαστείς για μερικές ώρες, το camper της Skoda μετατρέπεται εύκολα σε γραφείο παρέχοντας internet υψηλής ταχύτητας στους επιβάτες.

  • 28/6/2023

Η Skoda παρουσίασε το ένατο κατά σειρά πρωτότυπο όχημα το οποίο σχεδίασαν και ανέπτυξαν 29 φοιτητές από την Επαγγελματική Σχολή Μαθητευόμενων της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι το Skoda Rodiaq το οποίο βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq ωστόσο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ολες τις ανέσεις ενός σύγχρονου camper, ενώ όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες μπορεί να μεταμορφωθεί σε γραφείο για εξ αποστάσεως εργασία.

Το Skoda Rodiaq παρέχει όλα όσα μπορεί να χρειαστούν οι επιβάτες του σε μία εξόρμηση στη φύση: υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο, τηλεόραση 27 ιντσών, καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης, πολλές ηλεκτρικές πρίζες για να συνδεθούν διάφορες συσκευές και -το πιο σημαντικό- μηχανή εσπρέσο για φρέσκο καφέ!

Οι 29 μαθητευόμενοι της Skoda ξεκίνησαν να υλοποιούν την ιδέα του Rodiaq από το περασμένο φθινόπωρο. Μέσα στους 9 μήνες που χρειάστηκαν για να το ολοκληρώσουν, εργάστηκαν περισσότερες από 9.000 ώρες ενώ δίπλα τους είχαν ειδικούς από διαφορετικά τμήματα της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και έναν εξωτερικό συνεργάτη ο οποίος ειδικεύεται στα campers.

Οι πιο σημαντικές μετατροπές έγιναν στο σώμα του Enyaq με την οροφή να ψηλώνει ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος ενώ η πίσω πόρτα σχεδιάστηκε από το μηδέν για να μπορεί να τοποθετείται σκηνή camping.

Η κίνηση προέρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα αποδίδει 80 kW και 162 Nm ροπής ενώ ο πίσω 150 kW και 310 Nm ροπής. Η τροφοδοσία τους γίνεται από ένα σύστημα μπαταριών ιόντων-λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα 82 kWh (ωφέλιμη 77 kWh) προσφέροντας αυτονομία 495 km.

Το Rodiaq είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και έχει διχρωμία στο αμάξωμα (πράσινο-λευκό). Στο εσωτερικό οι επενδύσεις προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά ενώ όλα τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία για να «κουμπώσουν» ακριβώς στους διαθέσιμους χώρους και να μην πάει χαμένο ούτε εκατοστό.

Στο εσωτερικό, εκτός από την εσπρεσιέρα, οι επιβάτες θα βρουν ένα ασύρματο ηχείο, ντους με ζεστό νερό από το ήλιο, συσκευές κουζίνας, καρέκλες, τραπέζι, πιάτα, κατσαρόλες, τηγάνια, ποτήρια καθώς και ένα κιτ επιβίωσης για του πιο τολμηρούς ταξιδιώτες.