Wildcat EV: Το νέο concept car που ρίχνει φως στο μέλλον της Buick


Η Buick παρουσίασε το Wildcat EV, ένα concept car που ανοίγει «παράθυρο» στο ηλεκτρικό μέλλον της φημισμένης αμερικανικής μάρκας.

  • 2/6/2022

Η Buick μπαίνει στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή της, και ανοίγει αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της με την παρουσίαση του νέου της concept car, του Wildcat EV.

«Το Wildcat EV αντιπροσωπεύει το πραγματικό σχεδιαστικό μέλλον για τη μάρκα», δήλωσε η Sharon Gauci, εκτελεστική διευθύντρια της Buick και του σχεδιασμού της GMC. «Η Buick κοιτούσε πάντα προς το μέλλον και αυτή η έκφραση είναι μια ματιά στο πού πάμε και την αισιοδοξία που έχουμε για τις απεριόριστες δυνατότητες του ηλεκτρικού μέλλοντος.»

Σχεδιαστικά, το Wildcat EV ξεχωρίζει από τις γραμμές που υιοθετεί συνήθως η Buick στα μοντέλα της, ξεκινώντας ακόμα κι από τη νέα μάσκα, που έχει σχήμα τραπέζιου και αρκετά επιθετικές γωνίες.

Αντίστοιχα «κοφτερές» γραμμές έχει και στο πίσω μέρος, με τις καμπύλες στα πλαϊνά και τις πόρτες και το χαμηλό ύψος να δίνουν την αίσθηση ενός πολυτελούς 2- 2 coupe.

Στον αντίποδα, το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εμπνέει «ισορροπία, αρμονία και την αίσθηση της ζεστασιάς» στον οδηγό και τους συνεπιβάτες του, με τα δερμάτινα καθίσματα, το σύστημα infotainment με τη μεγάλη οθόνη που καλύπτει όλο το ταμπλό, και την έντονη χρήση του λευκού σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες.

Ως concept car και ως ψηφιακό render, δεν διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αυτό που είναι γνωστό είναι πως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Buick θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες εντός του 2024.