Ομαδική αγωγή κατά του GP Λας Βέγκας από θεατές μετά το φιάσκο του FP2


Μαζικά οι θεατές που εκδιώχθηκαν πριν το FP2 στο Λας Βέγκας καταθέτουν μήνυση κατά της διοργάνωσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 19/11/2023

Μετά την ακύρωση του FP1 στο Grand Prix Λας Βέγκας, το FP2 άρχισε με καθυστέρηση 2,5 ωρών, στις 02:30 τοπική.

Οι θεατές έμειναν στις κερκίδες, αλλά η διοργάνωση έβαλε την ασφάλεια και αστυνομικούς να τους διώξουν, καθώς έκλεισαν όλες τις fanzones, τα σημεία στα οποία μπορούν να βρίσκονται θεατές, από τις κερκίδες ως το paddock και τα σημεία που ήταν για τους VIP.

Η διοργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση μαζί με τη Formula 1, τονίζοντας πως έπρεπε να γίνει αυτό γιατί έληγε η βάρδια της ασφάλειας, ενώ υπήρχε και το ζήτημα της παράδοσης της πίστας ξανά στο κοινό στις 04:00 τοπική.

Όλα αυτά, όμως, άφησαν ανθρώπους που πλήρωσαν χιλιάδες δολάρια για να βρεθούν εκεί χωρίς αποζημίωση ή έστω μία απολογία. Το μόνο που έκανε η πλευρά του promoter ήταν να χαρίσει ένα κουπόνι 200 δολαρίων για το ηλεκτρονικό κατάστημα του αγώνα.

Για αυτόν τον λόγο, 35.000 θεατές κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά της διοργάνωσης, με δύο δικηγορικά γραφεία, αυτό του Στιβ Δημόπουλου και της JK Legal & Consulting να αναλαμβάνουν την υπόθεση για την πλευρά των μηνυτών

Ο Δημόπουλος, που φαίνεται πως είναι ελληνικής καταγωγής,  είναι γνωστός στην περιοχή για τις υποθέσεις τραυματισμών που αναλαμβάνει και για τις παχυλές αποζημιώσεις που εξασφαλίζει για τους πελάτες του.

Αυτό θα επιδιώξει και τώρα, καθώς στην αγωγή αναφέρεται πως οι μηνυτές αναζητούν «αποζημίωση που θα καλύψει την ζημία που προκλήθηκε από τους εναγόμενους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Λας Βέγκας: Νίκη χωρίς τζόγο για τον Verstappen, ατύχημα για τον Norris

F1: Οι βαθμολογίες μετά το GP Λας Βέγκας - Φουντώνει η μάχη Mercedes-Ferrari

GP Λας Βέγκας: Το προσπέρασμα του Leclerc στον Perez στον τελευταίο γύρο για τη 2η θέση (video)