Alonso: «Θέλω την 33η νίκη» - «Την Alpine την έχω μες την καρδιά μου»


Για άλλη μία φορά, ο Fernando Alonso προχώρησε σε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Aston Martin F1 Team
  • 10/11/2023

Με το τέλος του 2022 και την αποχώρηση του Sebastian Vettel από την ενεργό δράση, ο Fernando Alonso άφησε πίσω του την Alpine για τα βρετανικά λιβάδια στο Silverstone.

Ο Ισπανός έχει καταφέρει να αναζωογονήσει την Aston Martin και να αναζωογονηθεί κι εκείνος από αυτήν, έχοντας ανέβει στο βάθρο 8 φορές μέχρι στιγμής,

Μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό GQ, ο 2 φορές πρωταθλητής τόνισε πως έχει ακόμα να δώσει στο σπορ, κυνηγώντας ακόμα την 33η νίκη της καριέρας του. Η τελευταία φορά που κέρδισε ήρθε το 2013, στην Ισπανία.

«Θέλω να πάρω την 33η νίκη μου,» είπε. «Γίνεται πολλή συζήτηση πάνω σε αυτό στα social media. Το #33 είναι ένας αριθμός που βλέπω παντού, και θα ήθελα να το πετύχω.

«Νιώθω φρέσκος, νιώθω γρήγορος, και περνάω καλά στην Aston Martin. Έχω κίνητρο. Δεν είναι ακόμα ώρα να αποσυρθώ.»

Όσο για την Alpine, την ομάδα που ως Renault τον έφερε στην κορυφή του κόσμου το 2005 και το 2006, ο 41χρονος Alonso μόνο καλό της εύχεται - αρκεί να είναι πίσω από την Aston Martin:

«Τρέφω σεβασμό για την Alpine. Είναι η ομάδα που μου χάρισε τα δύο πρωταθλήματά μου, οπότε πάντα θα την έχω στην καρδιά μου, δεν θα ευχηθώ ποτέ κάτι κακό για αυτήν.

«Είναι, όμως, αλήθεια πως όποτε αλλάζεις ομάδα έχεις αυτό το πράγμα μέσα σου που θες να δεις τους χρόνους και τη θέση που είσαι, και αμέσως κοιτάς τι έχει κάνει η πρώην ομάδα σου. Αν είναι πίσω σου, ανακουφίζεσαι γιατί πήρες τη σωστή απόφαση. Ιδανικά θα ήθελα την Aston Martin να κερδίζει και την Alpine 2η. Το να δίναμε μάχες για το βάθρο θα ήταν το καλύτερο σενάριο.»

Πηγή: GQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συγκλονιστική μάχη Alonso-Perez στο νήμα για την 3η θέση (video)

Alonso: «Ο Ocon παραμένει ανώριμος, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ»