Αποκαλύψεις από τον Russell για τον Hamilton και το μέλλον της καριέρας του!


Ο George Russell συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου των πιλότων της Mercedes στο Άμπου Ντάμπι, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ του Lewis Hamilton

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/12/2020

«Έτσι κάνουν οι super star! Έρχονται την τελευταία στιγμή και μπαίνουν στο μονοθέσιο». Η ατάκα-φωτιά του George Russell αφορούσε, βεβαίως, το «καυτό» θέμα των τελευταίων ωρών που έχει να κάνει με το εάν ο Lewis Hamilton θα μπορέσει να λάβει μέρος στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς.

«Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα γίνει» τόνισε ο νεαρός Βρετανός, προσθέτοντας πως «όλοι περιμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ του Lewis. Αν είναι αρνητικά, θα οδηγήσει το μονοθέσιο. Προς το παρόν, αντιμετωπίζω αυτό το τριήμερο ως πιλότος της Mercedes. Για το τι θα συμβεί αύριο, θα δούμε».

Ο Russell βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πίστα κι είχε όλες τις απαιτούμενες συναντήσεις με τον Peter Bonnington και τους μηχανικούς της Mercedes, «Όπως θα συνέβαινε εάν επρόκειτο ν οδηγήσω το μονοθέσιο αυτό το τριήμερο». Ωστόσο δεν έκανε την καθιερωμένη βόλτα στην πίστα. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως εάν ο Hamilton καταφέρει να βρεθεί στο Άμπου Ντάμπι, αυτός θα επιστρέψει στην Williams».

Σε ό,τι αφορά στο εάν ο ίδιος αισθάνεται πλέον έτοιμος να κερδίζει αγώνες, έπειτα από την εξαιρετική εμφάνισή του στο γκραν πρι του Σακχίρ την περασμένη Κυριακή, ο Russell είπε: «Ως πιλότος, πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να έχεις αυτοπεποίθηση. Προφανώς το γεγονός ότι τους προηγούμενους 18 μήνες στην Williams δεν μπορούσαμε να παλέψουμε έστω για την κατάκτηση βαθμών, με έκανε να αναρωτηθώ εάν κάνω καλά τη δουλειά μου. Υπό αυτό το πρίσμα, για εμένα ήταν μια απόδειξη, έχοντας αυτή την ευκαιρία από τη Mercedes, να αποδείξω στον εαυτό μου αλλά και σε όλους τους άλλους, ότι μπορώ να το κάνω. ΚΙ όταν επιστρέψω στην Williams θα πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου, θα είμαι πιο δυνατός και αυτό ελπίζω να φανεί τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με πιθανή μετακίνησή του στη Mercedes στη θέση του Valtteri Bottas, ήταν ξεκάθαρος: «Αυτές είναι εικασίες του Τύπου για να βγάζετε… τίτλους στα άρθρα σας! Η Williams μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στη Formula 1, ήταν πάντοτε δίπλα μου, μου έδωσαν την ευκαιρία την περασμένη εβδομάδα για να δείξω τι μπορώ να κάνω με ένα μονοθέσιο της Mercedes κι αυτή τη στιγμή ένα πράγμα με απασχολεί: να οδηγώ όσο πιο γρήγορα μπορώ».