Απορρίφθηκε η ένσταση της Ferrari, ισχύει η ποινή στον Sainz


H Ferrari δεν πέτυχε να εφεσιβάλλει την ποινή του Carlos Sainz στο GP Αυστραλίας, κι έτσι ισχύει το αρχικό αποτέλεσμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 18/4/2023

Κατά το GP Αυστραλίας, και συγκεκριμένα στην τελευταία επανεκκίνηση δύο γύρους πριν το τέλος, ο Carlos Sainz χτύπησε τον Fernando Alonso στην πρώτη στροφή και τιμωρήθηκε για αυτό με 5 δευτερόλεπτα ποινής.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι βγήκε ξανά η κόκκινη σημαία και το φινάλε του αγώνα ήρθε πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ο Ισπανός έπεσε από 3ος στην 12η θέση, χάνοντας το βάθρο και τους βαθμούς.

Αμέσως η Ferrari και ο ίδιος ο οδηγός εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το πώς δόθηκε η ποινή, και λίγες μέρες μετά ήρθε και το αίτημα επανεξέτασης.

Σε διαδικτυακή ακρόαση του αιτήματος, η FIA απέρριψε το αίτημα, κι έτσι η ποινή μένει ως έχει.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση έγκειται στο γεγονός πως δεν προέκυψαν «σημαντικά και σχετικά με το συμβάν στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα σε όλες τις πλευρές τη στιγμή που πάρθηκε η εν λόγω απόφαση».

Τι απάντησε η Ferrari

Μετά την απόφαση των αγωνοδικών να μην επανεξετάσουν το συμβάν, η Scuderia εξέδωσε ανακοίνωση:

«Αναγνωρίζουμε την απόφαση της FIA που δεν μας επέτρεψε να εφεσιβάλλουμε την ποινή που δόθηκε στον Carlos Sainz κατά το Αυστραλιανό Grand Prix. Είμαστε απογοητευμένοι, καθώς θεωρήσαμε πως έχουμε αρκετά σημαντικά, νέα στοιχεία για τη FIA ώστε να επανεξετάσει το ζήτημα, ιδίως με δεδομένο το πόσα συμβάντα έλαβαν χώρα στην τελευταία επανεκκίνηση.

«Ωστόσο, σεβόμαστε τη διαδικασία και την απόφαση της FIA. Τώρα θέλουμε να ανοίξουμε έναν διάλογο με τη FIA, τη Formula 1 και τις ομάδες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της αστυνόμευσης του αθλήματός μας, ώστε να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη και η συνέπεια στις αποφάσεις που λαμβάνονται, καθώς αυτό αξίζει στο σπορ μας.»