Αυτά είναι τα χρώματα της Williams FW45 - Νέος χορηγός η Gulf (photos)


Η Williams έγινε η τρίτη ομάδα που έδειξε τα χρώματα του νέου της μονοθέσιου, της FW45, μαζί με το νέο της οδηγικό δίδυμο και τη συνεργασία της με την Gulf Oil.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: WILLIAMS
  • 6/2/2023

Η Williams έγινε η τρίτη ομάδα που αποκάλυψε το μονοθέσιό της για το 2023, την FW45, μαζί με τη νέα συνεργασία της με την Gulf.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για πρώτη φορά, και μετά την αποχώρηση της εταιρείας πετρελαιοειδών από τη McLaren με το πέρας του 2022.

Αυτή η σχέση φαίνεται και στο livery της FW45, που παραμένει σχεδόν απαράλλακτο σε σχέση με το 2022, αλλά φέρει πλέον το λογότυπο της Gulf, και μερικές πορτοκαλί πινελιές.

Μέσα στις σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με την FW44, η Williams αναφέρει ως σημαντική την αύξηση του ύψους του πατώματος, βάσει των προσταγών των νέων κανονισμών, αλλά και μετατροπές στην περιοχή των sidepods.

Η FW45 θα πατήσει για πρώτη φορά πίστα σε shakedown στις 13 Φεβρουαρίου. 

Οδηγοί της ομάδας είναι οι Alex Albon και Logan Sargeant. Ο Αμερικανός κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη βρετανική ομάδα, ενώ ο Ταϊλανδός συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Grove, που τελεί υπό την ηγεσία του James Vowles.