Αυτός ο κατασκευαστής hypercar σχεδίασε το τρόπαιο του... φιλιού για το Grand Prix ΗΠΑ (video)


Το ιδιαίτερο τρόπαιο επιστρέφει γι ακόμα μια φορά στο βάθρο, αυτή τη φορά για το Grand Prix Ην. Πολιτειών, περιμένοντας το φιλί των πιλότων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Red Bull Content Pool - Mark Thompson/Getty Images
  • 22/10/2023

Το Grand Prix Ιαπωνίας χαρακτηρίστηκε από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών από την Red Bull, η οποία κατάφερε να αρπάξει τον τίτλο για έκτη φορά στην ιστορία της. Αυτή ήταν η πιο σημαντική είδηση του αγωνιστικού τριημέρου, επισκιάζοντας το ντεμπούτο ενός από τα πιο ενδιαφέροντα τρόπαια που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο τρόπαιο, πίσω από το οποίο κρύβεται η Pininfarina of America, αμερικανικός βραχίονας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, Automobili Pininfarina. Προικισμένο με την τεχνολογία της Lenovo, το διαδραστικό τρόπαιο φωτίζεται με την επιγραφή 'Kiss Me', μόλις περάσει στα χέρια του νικητή. Όταν εκείνος το φιλήσει, θα εμφανιστούν τα χρώματα της σημαίας του.

Τώρα, η ιδιαίτερη κατασκευή θα κάνει την εμφάνισή της και στο Grand Prix Ην. Πολιτειών. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι σημαίες θα «φορτωθούν» σε κάθε τρόπαιο αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, δηλαδή ακριβώς πριν τους εορτασμούς του βάθρου, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην Ιαπωνία.

«Ως μια πρωτοπόρα εταιρεία τεχνολογίας, θέσαμε την πρόκληση στον εαυτό μας να βρούμε έναν τρόπο να εφαρμόσουμε την έξυπνη τεχνολογία στα τρόπαια, με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει, προκειμένου να ανυψώσουμε την εμπειρία του βάθρου,» είπε ο Philip Marchington, Επικεφαλής του Τμήματος Δημιουργικού Μάρκετινγκ της Lenovo.

Όσο για τον σχεδιασμό του, ο Paolo Travisan, Αντιπρόεδρος του τμήματος Σχεδιασμού της Pininfarina of America, είπε: «Για την Pininfarina, με την ασυναγώνιστη της κληρονομιά που έχει τις ρίζες της στην παράδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι μεγάλη τιμή να είναι μέρος της ιστορίας της Formula 1 με το καινοτόμο της τρόπαιο, που δημιουργήθηκε για έναν συνεργάτη όπως η Lenovo, που μοιράζεται το ίδιο πάθος με εμάς.

«Η Formula 1 αντιπροσωπεύει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου ο σχεδιασμός παίζει καίριο ρόλο. Όπως κάθε αυτοκίνητο στην πίστα αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης αφοσίωσης στην πρωτοπορία, το τρόπαιό μας ενσαρκώνει την ουσία της δεξιοτεχνίας και της προοδευτικής αισθητικής. Όχι μόνο είναι σύμβολο της νίκης, αλλά και αντικατοπτρίζει την πλούσια κληρονομιά μας και τις αρχές μας της κομψότητας, της αγνότητας και της καινοτομίας.»