Βρέθηκε η «χρυσή τομή» στη Formula 1 για τους αγώνες sprint


Οι δέκα ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν με τη FIA και τη Liberty Media για το οικονομικό σκέλος της αύξησης των φετινών αγώνων κατά τρεις

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/4/2021

Η απόφαση της διοργανώτριας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 να αυξήσει κατά τρεις τους αγώνες του 2021 λόγω της διεξαγωγής τριών «διπλών» αγωνιστικών τριημέρων με sprint races< δημιούργησε έντονο προβληματισμό στις ομάδες.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές ήταν έντονες, με τη «χρυσή τομή» να βρίσκεται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο οικονομικό σκέλος. Οι ομάδες, λοιπόν, θα λάβουν ως μπόνους για τους επιπλέον τρεις αγώνες το ποσόν των 500.000 δολαρίων.

Παράλληλα θα αυξηθεί και το cost cap κατά μισό εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να μπορέσουν οι ομάδες να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της διεξαγωγής των τριών αγώνων sprint.

Να σημειωθεί, επίσης, πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα στην περίπτωση σοβαρής ζημιάς κάποιου μονοθεσίου κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου αγώνα. Έτσι οι ομάδες θα μπορούν να επισκευάσουν την όποια ζημιά, εξοδεύοντας χρήματα που δεν θα υπολογίζονται στο cost cap.