Βρήκε την αιτία της διπλής εγκατάλειψης η Red Bull - Έχει λύση για τη Τζέντα


Η Red Bull γνωρίζει τι προκάλεσε τη διπλή εγκατάλειψη των οδηγών της στο GP Μπαχρέιν, και δηλώνει βέβαιη πως το έχει επιλύσει ενόψει του αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 24/3/2022

Τέσσερις μέρες μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν και τη διπλή εγκατάλειψη των Max Verstappen και Sergio Perez, η Red Bull δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την αιτία απώλειας δύναμης και στα δύο μονοθέσια.

Μόνο ο σύμβουλος της ομάδας, Helmut Marko, έκανε δηλώσεις στο f1-insider.com λέγοντας πως δημιουργήθηκε «ένα κενό εντός του ντεπόζιτου» που δεν επέτρεψε στην αντλία να βρει καύσιμο και να το φέρει στον κινητήρα.

Είναι πολύ πιθανό να συνέβη αυτό, με τη σύσταση του καυσίμου να έχει αλλάξει φέτος, καθώς κατά 10% αποτελείται από Ε10 βιοκαύσιμο.

Επομένως, το ζήτημα δεν εδράζεται στις αντλίες καυσίμου, ούτε στις δύο που παρέχονται από τις Magneti Marelli και Bosch, ούτε σε αυτήν του κατασκευαστή.

Το σημαντικό για τους ίδιους, πάντως, είναι πως πηγές μέσα από την ομάδα που επικαλείται το Autosport αναφέρουν ότι έχει ήδη υπάρξει πρόβλεψη για να μην επαναληφθεί το πρόβλημα.