Δείτε την οργισμένη αντίδραση του Leclerc στο λάθος pit stop της Ferrari (video)


H λανθασμένη στρατηγική της Ferrari έβγαλε εκτός διεκδίκησης της νίκης τον Charles Leclerc, με αποτέλεσμα ο Μονεγάσκος να εκστομίσει διάφορα... γαλλικά.

  • 30/5/2022

Ένας από τους μεγάλους χαμένους στο Grand Prix του Μονακό ήταν χωρίς αμφιβολία ο Charles Leclerc ο οποίος αν και πήρε την pole position και οδηγούσε τον αγώνα της Κυριακής, τα μεγάλα λάθη στη στρατηγική της Ferrari τον οδήγησαν εκτός βάθρου και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση.

Με τη βροχόπτωση να υποχωρεί ο Μονεγάσκος μπήκες στα pits για να αλλάξει ελαστικά και επέστρεψε στην πίστα έχοντας μπροστά του μόνο τον Sergio Perez. Λίγο αργότερα και με το οδόστρωμα να έχει σχεδόν στεγνώσει οι άνθρωποι της Ferrari κάλεσαν εκ νέου τον Leclerc στα pits, την ώρα που βρισκόταν μέσα ο teammate του Carlos Sainz. Μάλιστα κατάλαβαν το λάθος τους και θέλησαν να το διορθώσουν λέγοντας τελευταία στιγμή στον Μονεγάσκο να μείνει στην πίστα.

Δυστυχώς όμως για την ομάδα της Ferrari ήταν… αργά. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο και βλέποντας να χάνει πολύτιμο χρόνο, ο Leclerc ξέσπασε στο τιμόνι της F1-75 και άρχισε να εκστομίζει διάφορα… γαλλικά. 

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας το βάρος που είχε πέσει στις πλάτες του πιλότου της Ferrari ήταν τεράστιο αφού αγωνιζόταν στην γενέτειρά του και ήθελε όσο τίποτα τη νίκη. Μάλιστα με τις εμφανίσεις του τις προηγούμενες μέρες είχε δείξει ότι μπορούσε να το καταφέρει αφού ο ρυθμός τους ήταν… άπιαστος.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε και αυτό του κόστισε και στο κυνήγι του πρωταθλήματος όπου πλέον απέχει κατά 9 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Max Verstappen.

Πάντως οι κακές γλώσσες ανέφεραν μετά το τέλος του αγώνα ότι ο Leclerc θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος αφού τουλάχιστον κατάφερε να τερματίσει, κάτι που δεν είχε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ούτε όταν έτρεξε με το ιστορικό μονοθέσιο του Niki Lauda πριν από μερικές εβδομάδες.

Δείτε την οργισμένη αντίδραση του Leclerc...