«Δουλεύουν» ήδη τη λύση του Χόκενχαϊμ


Η άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να εξαιρέσει τα αθλητικά γεγονότα από την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών απομακρύνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής διπλού αγώνα στο Σίλβερστοουν

  • 19/5/2020

Όταν πριν από μερικές ημέρες η Liberty Media έστελνε στις ομάδες της Formula 1 το ρποσχέδιο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και συμπεριελάμβανε με «αστερίσκο» τον διπλό αγώνα του Σίλβερστοουν στις 26 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου, έχοντας ως εναλλακτική το Χόκενχαϊμ, φαίνεται πως είχε πολύ καλή εσωτερική πληροφόρηση από τη βρετανική κυβέρνηση.

Κι αυτό διότι λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση του Boris Johnson δεν έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού των σπορ, Oliver Dowden ώστε να εξαιρεθούν οι εμπλεκόμενοι με τη διεξαγωγή των δύο γκραν πρι της Formula 1 από την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, στην οποία μπαίνουν όσοι εισέρχονται στη βρετανική επικράτεια.

Από τον συγκεκριμένο «κανόνα» εξαιρούνται μόνον δύο κατηγορίες επαγγελματιών: οι διπλωμάτες και οι οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών. Και παρά τις πιέσεις της Liberty Media, τελικά δεν δόθηκε το «πράσινο φως» ώστε οι προερχόμενοι από την Αυστρία (όπου θα διεξαχθούν οι πρώτοι δύο αγώνες της σεζόν) οδηγοί, μηχανικοί και γενικότερα εργαζόμενοι στη Formula 1 να ενταχθούν στις εξαιρέσεις.

Έτσι όλα δείχνουν πως ο τρίτος και ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθούν επί γερμανικού εδάφους, με τη Formula 1 αμέσως μετά να ταξιδεύει στην Ουγγαρία για τον πέμπτο αγώνα στις 9 Αυγούστου.