F1 GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - QP: Ιπτάμενος Hamilton!


Στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 ο Lewis Hamilton σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:22… καρφί (!) και πήρε την μπουκιά από το στόμα του teammate του!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 14/5/2016

Στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 ο Lewis Hamilton σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:22… καρφί (!) και πήρε την μπουκιά από το στόμα του teammate του!

Την πανηγύρισε έντονα αυτήν την 3η pole για το 2016 και 52η της καριέρας του ο βρετανός πιλότος της Mercedes, καθώς η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά όσο θα ήθελε και η πίεση από τον ομόσταυλό του Nico Rosberg που προηγείται στο πρωτάθλημα είναι αρκετά μεγάλη. Ο Lewis Hamilton ήταν πραγματικά… ιπτάμενος στην πίστα της Catalunya στη Βαρκελώνη και κατάφερε στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:22.000 ακριβώς (!) και να βρεθεί μπροστά από τον Rosberg (1:22.280) για ένα ακόμα 1-2 της Mercedes.  

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε όμως από την γενικότερη εμφάνιση της Red Bull η οποία στις κατατακτήριες της Ισπανίας… εκτόπισε ως ομάδα την Scuderia Ferrari και κατέλαβε την δεύτερη σειρά του grid. Εξαιρετικός πραγματικά ο Daniel Ricciardo (1:22.680) στην τελευταία του προσπάθεια και αυτός στο Q3 έδειξε ότι γνωρίζει καλύτερα το μονοθέσιο της Red Bull από τον πρωτοεμφανιζόμενο Max Verstappen που πήρε τη θέση του Kvyat. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Verstappen με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull δεν τα πήγε καλά. Τουναντίον , ο νεαρός Ολλανδός ήταν αποκάλυψη καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή δεν σημείωνε σε κάποιες περιπτώσεις μόνο ταχύτερους χρόνους από τις δύο Ferrari, αλλά και από τον teammate του που σίγουρα είναι πολύ πιο έμπειρος με τα… τερτίπια της RB12. Κατάφερε τελικά να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:23.087 και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 4η θέση. Φυσικά, θα πρέπει να σημειώσουμε τις πολύ καλές επιδόσεις της Red Bull καθώς ο Ricciardo ήταν ο μόνος μαζί με τις δύο W07 που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1:23, ενώ και ο Max ήταν πολύ κοντά στο να το κάνει και αυτός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ GRID ΓΙΑ ΤΟ GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ 2016

Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τους χρόνους που κατάφεραν τα δύο μονοθέσια της Ferrari τα οποία δεν φάνηκαν και τόσο ανταγωνιστικά στις κατατακτήριες της Catalunya. Σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν οι SF-16 ικανές να απειλήσουν όχι μόνο τις Mercedes, αλλά εκ του αποτελέσματος και τις Red Bull. Τον 5ο ταχύτερο χρόνο κατάφερε τελικά να σημειώσει ο Kimi Raikkonen (1:23.113), ενώ την 3η σειρά του grid συμπληρώνει ο ομόσταυλός του Sebastian Vettel που δεν εντυπωσίασε στις κατατακτήριες με την απόδοσή του (1:23.334).

Καλή όμως δεν ήταν και η ημέρα για τις δύο Williams. Μπορεί ο Valtteri Bottas να κατάφερε να σημειώσει τον 7ο ταχύτερο χρόνο  και να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:23.522, αλλά ο Felipe Massa ήταν η έκπληξη της ημέρας… αλλά με αρνητικό πρόσημο… Όχι μόνο δεν κατάφερε να φέρει την δεύτερη FW38 στο Q3, αλλά ο βραζιλιάνο αποκλείστηκε από το Q1 κιόλας! Ως ένα σημείο βεβαίως ευθύνεται και η ομάδα του καθώς συνηθίζεται η Williams να «δίνει» μόνο ένα γύρο στους πιλότους της και δυστυχώς ο γύρος του Massa έγινε σχετικά αργά δεν ήταν καλός ο βραζιλιάνος αλλά δεν προλάβαινε να ξαναμπεί στα pits για ανεφοδιασμό και άλλα ελαστικά για να κάνει μία δεύτερη προσπάθεια στο Q1. Έτσι, με το 1:24.941 θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 18η θέση.

Αρκετά καλές πάντως ήταν οι εμφανίσεις τόσο του Carlos Sainz με την Torro Rosso που βρέθηκε στην 8η θέση (1:23.643), όσο και των Sergio Perez με Force India (1:23.782) και Fernando Alonso με McLaren (1:23.981) που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.