F1: Ο καλύτερος κι ο χειρότερος αγώνας του Verstappen το 2023


Ο Max Verstappen δίνει το δικό του πόρισμα για το καλύτερο και το χειρότερο αγωνιστικό του Σ/Κ μες τη χρονιά που φεύγει σε μερικές μέρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 26/12/2023

Το 2023 φεύγει κι ήταν γεμάτο ρεκόρ κι επιτυχίες για τον Max Verstappen και τη Red Bull. Ο συνδυασμός αυτών των δύο έφτασε τις 19 νίκες σε 22 αγώνες, με τον Ολλανδό να στέφθεται πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Σε συνέντευξή του στο Autosport, ο ίδιος αναφέρθηκε στο highlight της χρονιάς που πέρασε, ξεχωρίζοντας δύο Grand Prix:

«Νομίζω πως είχα ένα καλό Σ/Κ στο Σπα και φέτος. Ίσως και στην Ιαπωνία - από τον 1ο κιόλας γύρο ήταν φανταστικό το μονοθέσιο.

«Κοίταξα την οθόνη [στην πίστα] και σκέφτηκα 'αυτή ήταν μία καλή εκκίνηση!'. Σε ό,τι αφορά την ισορροπία, οι κατατακτήριες στην Ιαπωνία ήταν οι καλύτερες.»

Στον αντίποδα, ο Verstappen ορίζει τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν ως τον χειρότερο της σεζόν για τον ίδιο. Ήταν η τελευταία φορά που ηττήθηκε από τον SergioPerez σε αγώνα, καθώς ο Μεξικανός ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά.

«Ο χειρότερος αγώνας ήταν και παραμένει το Μπακού,» είπε ο πρωταθλητής. «Δεν ήμουν χαρούμενος με το πώς πήγαιναν τα πράγματα. Στη Σιγκαπούρη ήμασταν εκτός, κάναμε λάθη και με το set-up. Για μένα, αυτός ο αγώνας δεν έγινε καν κατά κάποιον τρόπο. Δεν τον υπολογίζω!»

Πηγή: Autosport.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αλλαγή-κλειδί που έκανε την RB19 ανίκητη

McLaren για Red Bull-AlphaTauri: Δεν θα έπρεπε δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη

Από τον Perez εξαρτάται αν θα είναι στη Red Bull το 2025