F1: Σε συζητήσεις με τη Stellantis η Sauber για την επέκταση της συνεργασίας τους


Η Sauber Motorsport βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Stellantis για τη διατήρηση του ονόματος της Alfa Romeo στη Formula 1.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/6/2021

Με το τέλος του 2021, η συνεργασία ανάμεσα σε Sauber Motorsport και Stellantis-Alfa Romeo λήγει, και οι φήμες για τη συνέχεια των Ελβετών στη Formula 1 ήταν αρκετές.

Από τον Ιανουάριο, είχε γίνει γνωστό πως η Sauber θα συνέχιζε να έχει ως τεχνικό εταίρο της τη Ferrari, αλλά το μέλλον της με την Alfa ήταν αβέβαιο.

Το τοπίο, όμως, φαίνεται να ξεκαθαρίζει.

«Πιστεύω πως θα έχουμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις μαζί τους σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου, κι ελπίζω να συνεχίσουμε μαζί,» δήλωσε ο Fred Vasseur, επικεφαλής της Alfa Romeo Racing, στο Motorsport Ιταλίας.

Η συνεργασία των δύο πλευρών, άλλωστε, ξεπερνά τα στενά όρια της Formula 1.

Οι Giulia GTA και GTAm δανείζονται τεχνολογίες από τη Sauber Engineering, το μηχανολογικό παρακλάδι του ελβετικού ομίλου.

Η πίστη του επικεφαλής της Stellantis, Carlos Tavares, στο brand της Alfa Romeo, που τόνισε πως θα συνεχίσει να επενδύει στην εταιρεία για την επόμενη δεκαετία, δείχνει πως το μέλλον της στην F1, έστω υπό τη σκέπη της Sauber, είναι ευοίωνο.