Ferrari: Κοντά σε ανανέωση-μαμούθ ο Leclerc, τι διεκδικεί ο Sainz


Φήμες θέλουν τον Charles Leclerc να δεσμεύεται για πολλά χρόνια στη Ferrari, με τον Carlos Sainz να έχει τις δικές του απαιτήσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 1/8/2023

Τους τελευταίους μήνες, με την απόδοση της Ferrari να παραμένει κατώτερη αυτής του ανταγωνισμού, και με τον Charles Leclerc να περιορίζεται μόνο σε σποραδικές εμφανίσεις στο βάθρο, υπήρξε η αίσθηση πως έψαχνε έναν νέοπροορισμό, πιθανώς και πριν λήξει το συμβόλαιό του με τους Ιταλούς.

Ωστόσο, μία καίρια συζήτηση στο Μαρανέλο ανάμεσα στον ίδιο και στον επικεφαλής Frederic Vasseur, καθώς και η διαβεβαίωση για το στάτους του νο.1 οδηγού φαίνεται να έπεισαν τον Μονεγάσκο να παραμείνει στην ομάδα, και να αρχίσει συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας του μαζί της.

Το τρέχον συμβόλαιό του με τη Scuderia λήγει με το τέλος του2025, και σύμφωνα με φήμες από τον ιταλικό Τύπο, ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει για 2 συν 3 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως θα μείνει σίγουρα μέχρι το τέλος του 2027, και μετά θα υπάρχουν ρήτρες που τον αποδεσμεύουν ή θα έχει στο χέρι του τη δυνατότητα να «σπάσει» το συμβόλαιο για τις επόμενες 3 σεζόν.

Η περίπτωση Sainz έχει το δικό της ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ισπανός έχει ζητήσει ακριβώς το ίδιο συμβόλαιο, αλλά οι διαπραγματεύσεις ακόμα συνεχίζονται, με τον πατέρα Sainz να εμπλέκεται ενεργά, αλλά και να παίρνει «προσφορές» κι από άλλες πλευρές, όπως η Alpine που έχει δείξει το ενδιαφέρον της για μία επιστροφή του οδηγού στο Enstone.

Πηγή: funoanalisitecnica.com