Formula 1: Πόσο… σοφότερους μας έκανε η Πέμπτη στο Μπακού;


Η Formula 1 επιστρέφει με το γκραν πρι στους δρόμους της πρωτεύουσας στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Max Verstappen θα υπερασπιστεί την πρώτη του θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ο Lewis Hamilton θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/6/2021

ΚΙ ως συνήθως η Πέμπτη είχε διάφορά… ενδιαφέροντα, πέραν του βασικού ζητήματος συζήτησης στα πάντοκ που δεν ήταν άλλο από το πότε θα έφτανε στο Μπακού ο Vallteri Bottas.

Ο Φινλανδός βρισκόταν καθ' οδόν για το Αζερμπαϊτζάν, αλλά λόγω προβλήματος με το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να ταξιδέψει εγκαίρως. Τελικά, έστω και με καθυστέρηση αρκετών ωρών, τα… κατάφερε!

Η μάχη μεταξύ Mercedes και Red Bull δεν ήταν ορατή μόνο στην πίστα, αλλά και στα παρασκήνια. Η Mercedes σχολίασε την πίσω πτέρυγα της Red Bull, ενώ οι Αυστριακοί σχολίασαν την μπροστινή πτέρυγα του ανταγωνιστή τους. Η ομάδα του Verstappen και του Sergio Pérez δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην κριτική, αν και στο Αζερμπαϊτζάν διαθέτει νέα πτέρυγα.

Όσο για τη Ferrari, στο Μονακό έδειξε ικανή να επιστρέψει στο επιτυχημένο παρελθόν της και στο Μπακού θέλει να συνεχίσει ανοδικά. Ενώ οι Ιταλοί βρίσκονταν στη μέση της κατάταξης την περασμένη σεζόν, ξαφνικά βρέθηκαν να παλεύουν για την pole position πριν από δύο εβδομάδες. Ο Carlos Sainz ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι δεν περιμένει η ομάδα του να διεκδικήσει ξανά τις πρώτες θέσεις στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω της μεγάλης ευθείας.