GP Αυστραλίας: Αυτή η αλλαγή στο setup του Leclerc τον άφησε στην πέμπτη θέση


Ο Charles Leclerc τόνισε ότι το ρίσκο στην αλλαγή του στησίματος του μονοθεσίου πριν τις κατατακτήριες δε λειτούργησε όπως περίμενε ο ίδιος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI - Eric Alonso - Andrea Catalini
  • 23/3/2024

Μετά την ποινή του Sergio Perez, που τον υποβίβασε από την τρίτη στην έκτη θέση του grid του GP Αυστραλίας, ο Charles Leclerc θα ξεκινήσει τον δικό του αγώνα τέταρτος. Ωστόσο, ο χρόνος του στις κατατακτήριες τον έφερε μόλις πέμπτο, παρά τον εξαιρετικό ρυθμό που έδειξε στις ελεύθερες δοκιμές.

Ο Μονεγάσκος αποκάλυψε μετά το τέλος της διαδικασίας ότι η αλλαγή του στησίματος της μπροστινής αεροτομής, που έκανε την τελευταία στιγμή, πριν την τελική του προσπάθεια στο Q3, ήταν εκείνη που του κόστισε μία καλύτερη θέση εκκίνησης. 

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι ξεκινά από πολύ νωρίτερα μέσα στο τριήμερο,» είπε, όταν ρωτήθηκε από το Autosport σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο Q3. «Ήδη από το FP3, ένιωθα ότι μου έφευγε σιγά σιγά, όμως ήμουν σίγουρος ότι η σωστή αίσθηση [σσ. μέσα στο μονοθέσιο] θα επέστρεφε στις κατατακτήριες, όπως γίνεται συνήθως.

«Όποτε έχουμε περίεργη αίσθηση στο FP3, βάζουμε τα νέα ελαστικά στις κατατακτήριες και μειώνουμε το καύσιμο, κι όλα ξαναζωντανεύουν.

«Σήμερα δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Δυσκολεύτηκα αρκετά με τα μπροστινά ελαστικά, μέχρι την τελευταία μου προσπάθεια στο Q3, που πήγα με ένα πολύ επιθετικό στήσιμο στην μπροστινή αεροτομή για να δοκιμάσω κάτι, και μου γύρισε μπούμερανγκ.

«Όμως συνολικά, δεν ήταν μία καθαρή μέρα για εμένα, δεν οδήγησα τόσο καλά όσο χθες. Όμως αύριο ο αγώνας είναι μεγάλος, και θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τα πάντα.»

Ωστόσο, και τα ελαστικά έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτή τη μέτρια -σύμφωνα με τον ίδιο- επίδοση. Ο Leclerc δυσκολεύτηκε με την πρόσφυση των ελαστικών του ήδη από το FP3, και πιο συγκεκριμένα με το να τα φέρει στη σωστή θερμοκρασία.

«Η αίσθηση δεν ήταν σωστή,» είπε. «Από το FP3 κι έπειτα ήταν πολύ δύσκολο να έχω έναν καθαρό γύρο. Χθες [σσ. Παρασκευή] κάθε γύρος που έκανα ήταν καθαρός. Και σήμερα μου έφευγε είτε ο ένας άξονας, είτε ο άλλος, που οφείλεται κυρίως στην προετοιμασία των ελαστικών.

«Και δε νομίζω ότι τα πήγα πολύ καλά σε αυτό. Οπότε το ένα επηρεάζει το άλλο από ένα σημείο και μετά, επηρεάζοντας τον υπόλοιπο γύρο. Και γι αυτό πιστεύω ότι τα πήγα άσχημα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ricciardo: «Ο καλύτερος γύρος μου για φέτος, κι όμως δεν ήταν αρκετός»

GP Αυστραλίας: Απογοητευμένος ο Hamilton – «Το πείραμα απέτυχε»

GP Αυστραλίας: Ο Albon στο μονοθέσιο του Sargeant – Μεγάλη ζημιά στην FW46 του