GP Γαλλίας - FP3: Πρωτιά για τον Verstappen, τελευταίος ξεκινά ο Sainz


Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε την τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο Le Castellet στην κορυφή των χρόνων, ενώ ήρθε η επιβεβαίωση πως ο Carlos Sainz θα ξεκινήσει τον αγώνα από τις τελευταίες θέσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 23/7/2022

Το FP3 στο Paul Ricard διεξήχθη υπό ελαφρώς πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τις δοκιμές της Παρασκευής, καθώς στο οδόστρωμα έφτασε τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας χρησιμοποιήθηκε για προσομοιώσεις κατατακτήριων, με τη μαλακή γόμα και λίγα καύσιμα στο ντεπόζιτο.

O Max Verstappen σημείωσε την ταχύτερη επίδοση, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου έναντι του Carlos Sainz, που προηγήθηκε του teammate του, Charles Leclerc, κατά 3 δέκατα.

Ο Ισπανός, όμως, θα ξεκινήσει τον κυριακάτικο αγώνα από τις τελευταίες θέσεις στο grid, καθώς άλλαξε όλα τα μέρη στη μονάδα ισχύος του και ξεπέρασε το όριο των επιτρεπόμενων αλλαγών σε κάθε ένα από αυτά.

Ο Sergio Perez εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από τον ανταγωνισμό, όντας 5ος, πίσω κι από τον Lewis Hamilton, ένα δευτερόλεπτο μακριά από τους πρώτους.

Για τη Mercedes ήρθε 6ος ο George Russell, με τους δύο οδηγούς των «ασημί βελών» να μην μένουν ικανοποιημένοι από το πώς αποδίδουν οι αναβάθμισεις στη W13 στο τρέχον Grand Prix.

Ενθαρρυντική η εικόνα της Alpine ως τώρα στον «εντός έδρας» αγώνα της, καθώς ο Fernando Alonso πλασαρίστηκε 7ος.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή η παρουσία της Williams, με τον Alex Albon να καταλαμβάνει την 8η θέση μπροστά από τους Lando Norris και Yuki Tsunoda.

Οι κατατακτήριες ξεκινούν στις 17:00 Ελλάδας.