GP Ιταλίας - Sprint: Νίκη για τον Bottas, αλλά pole για τον Verstappen!


Ο Valtteri Bottas πήρε τη νίκη στο Sprint Qualifying του Ιταλικού GP, αλλά η ποινή που έχει, φέρνει τον Max Verstappen στην πρώτη θέση για την εκκίνηση του Grand Prix!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/9/2021

Στην εκκίνηση, ο Bottas έμεινε πρώτος, με τον Verstappen να φεύγει καλά και να παίρνει την 2η θέση, την ώρα που ο Hamilton οπισθοχώρησε κατά 3 θέσεις, πέφτοντας 5ος, πίσω από τους Ricciardo και Norris. Πρακτικά, οι δύο McLaren εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ξεκίνησαν τον αγώνα με τη μαλακή γόμα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία που πήγε με τη μέση.

Γρήγορα βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, όμως, όταν ο Gasly, που έσπασε την αεροτομή του στην εκκίνηση ακουμπώντας σε μία McLaren, βρέθηκε επιβραδύνοντας στις μπαριέρες στην έξοδο της Curva Grande.

Ο αγώνας επέστρεψε σε καθεστώς πράσινης σημαίας στον 4ο γύρο, με όλους τους οδηγούς να κρατάνε τις θέσεις τους, με εξαίρεση τους Alonso και Vettel που είχαν μάχη για την 11η θέση, την οποία κέρδισε ο Ισπανός.

Ο Bottas είχε ανοίξει τη διαφορά του από τον Ολλανδό της Red Bull, ενώ ο Hamilton πίεζε τον Norris για την 4η θέση, όντας σε απόσταση DRS από τον ομοεθνή του. 

Στον 10ο γύρο, είχαμε και το πρώτο προσπέρασμα εντός της δεκάδας, όταν ο Perez πέρασε τον Stroll, για την 9η θέση. Πέρασε, όμως, παράνομα κόβοντας το πρώτο chicane, οπότε ο Μεξικανός έπρεπε να δώσει πίσω την θέση. Τα κατάφερε νόμιμα στον επόμενο γύρο, κι έβαλε τον Stroll σε δύσκολη θέση, αφού τον έφτασε ο Alonso για να του κλέψει την τελευταία θέση στο top 10.

Ξανά στην πεντάδα, κι ο Norris κρατούσε καλά τον Hamilton πίσω του, και το έπραξε ως το τέλος του αγώνα.

Έτσι, ο Bottas πήρε την πρωτιά και τους 3 βαθμούς, όμως ο Max Verstappen θα αρχίσει πρώτος τον αγώνα, αφού ο Φινλανδός άλλαξε για 4η φορά μονάδα ισχύος, παίρνοντας ποινές που θα τον κάνουν να ξεκινήσει αύριο από την τελευταία θέση.

Δεύτερος πρακτικά ξεκινά ο Ricciardo, τρίτος ο Norris, τέταρτος ο Hamilton, και θα ακολουθήσουν οι Leclerc, Sainz, Giovinazzi, Perez, Stroll και Alonso.

Ο μεγάλος αγώνας αρχίζει την Κυριακή στις 16:00 Ελλάδας.