GP Σάο Πάολο - Sprint: Νικητής και poleman ο Bottas, τρομερή ανάκαμψη Hamilton


O Valtteri Bottas ήταν ο νικητής του Sprint Qualifying και συνεπώς ο poleman του αυριανού αγώνα στο Interlagos, ενώ ο Lewis Hamilton ανέβηκε ως την 5η θέση και θα ξεκινήσει 10ος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/11/2021

Στην εκκίνηση, ο Bottas πήρε την πρωτοπορία, εκκινώντας σαφώς καλύτερα με τη μαλακή γόμα από τον Verstappen με τη μέση, ενώ ο Ολλανδός έχασε τη 2η θέση από τον Sainz στον πρώτο γύρο, έχοντας θέμα με την θερμοκρασία των ελαστικών του στην αρχή και το συγχρονισμό των σχέσεων του κιβωτίου ταχυτήτων του.

Ο Hamilton είχε ανέβει 16ος μετά τον πρώτο γύρο και 14ος στον δεύτερο, κι ήθελε σίγουρα να κερδίσει κι άλλο έδαφος.

Ο Verstappen, από τη μεριά του, ανέβηκε 2ος στον 4ο γύρο, με τη βοήθεια του DRS.

Επαφή Raikkonen και Giovinazzi είδε τον Φινλανδό να έχει τετακέ στα Senna S και να καταλήγει 18ος.

Συνολικά, λίγο άλλαξε η κατάταξη σε σχέση με την εκκίνηση, με μόνο τον Hamilton να κερδίζει θέσεις και να ταράζει τα λιμνάζοντα νερά.

Η μάχη Norris-Leclerc είχε τρομερό ενδιαφέρον, με τον Βρετανό να βρίσκει την ευκαιρία του έναντι του Μονεγάσκου στον 9ο γύρο, και να κερδίζει την 5η θέση.

Αντίστοιχη μάχη είχε κι ο Perez με τον Sainz, με τον Ισπανό να κρατιέται με νύχια και με δόντια στην πρώτη τριάδα.

Πίσω, ο Hamilton είχε κολλήσει πίσω από τον Ricciardo στην 11η θέση, ενώ ο Verstappen έμοιαζε να μειώνει τη διαφορά από τον Bottas.

Ο 7κις τα κατάφερε στον 13ο γύρο, όσο ο μεγάλος του αντίπαλος μπροστά έμεινε στα 1.2 δλ. από τον Bottas.

Ο Ολλανδός μπήκε σε απόσταση DRS από τον Bottas στον 15ο από τους 24 γύρους, και πίεζε όσο μπορούσε για να ανακτήσει την πρωτοπορία. 

Την ίδια στιγμή, ο Hamilton ανέβαινε ως την 7η θέση, με καθαρά προσπεράσματα και εξαιρετικό ρυθμό με τη μεσαίο ελαστικό.

Στη μάχη για την πρωτιά και την pole position, ο Verstappen είχε σταθεροποιηθεί κοντά 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Φινλανδό, και ετοιμαζόταν για ακόμα μία μεγάλη επίθεση για να περάσει τη Mercedes.

Ο Hamilton έκανε ό,τι μπορούσε πίσω τους, ανεβαίνοντας 6ος, και με δεδομένο ότι έχει και μία ποινή 5 θέσεων να εκτίσει, κάθε θέση που κέρδιζε ήταν σημαντική. Για το φινάλε, κράτησε κι ένα βαθύ φρενάρισμα και πέρασμα στον Norris για την 5η θέση.

Μπροστά, ο teammate του κρατήθηκε πρώτος και θα ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα, με τους Max Verstappen και Carlos Sainz πίσω του. 

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγός
1Valtteri Bottas
2Max Verstappen
3Carlos Sainz 
4Sergio Perez
5Lewis Hamilton
6Lando Norris
7Charles Leclerc
8Pierre Gasly
9Esteban Ocon
10Sebastian Vettel
11Daniel Ricciardo
12Fernando Alonso
13Antonio Giovinazzi
14Lance Stroll
15Yuki Tsunoda
16Nicholas Latifi
17George Russell
18Kimi Raikkonen
19Mick Schumacher
20Nikita Mazepin