GP Σαουδικής Αραβίας - FP3: Πρώτος ο Verstappen - Ατύχημα για τον Zhou


Ο Zhou Guanyu έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του και βρέθηκε στις μπαριέρες της στροφής 5, φέρνοντας την κόκκινη σημαία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 8/3/2024

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας είδε τον Oliver Bearman να αντικαθιστά τον Carlos Sainz για το υπόλοιπο του τριημέρου, αφού ο Ισπανός οδηγός διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσε η Ferrari το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Βρετανός ξεκίνησε τις δοκιμές του στο κόκπιτ της SF24 με τη μέση γόμα, κάνοντας χρόνο 1:30.277. Σε σύγκριση με τον πλέον teammate του, Charles Leclerc, ήταν 1,071 sec πίσω του, με τον Μονεγάσκο να γράφει 1:29.206. Ολοκλήρωσε συνολικά 17 γύρους με εκείνο το σετ, πριν η πίστα τεθεί σε καθεστώς κόκκινης σημαίας, όταν ο Zhou Guanyu έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 5, 17 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το FP3.

Η δράση συνεχίστηκε με 5 λεπτά να απομένουν στο χρονόμετρο, με τους πιλότους να δοκιμάζουν τη μαλακή γόμα, πριν έρθει η ώρα για τις κατατακτήριες δοκιμές αργότερα.

Επικεφαλής της διαδικασίας τέθηκε ο Max Verstappen, με χρόνο 1:28.412. Πίσω του ήρθε ο Charles Leclerc, με 1:28.608 κι ο Sergio Perez με 1:28.906.

Ο George Russell ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην τέταρτη θέση, με τον Lando Norris να έρχεται πέμπτος και το δίδυμο της Aston Martin να ακολουθεί. Ο Fernando Alonso προηγήθηκε του Lance Stroll, ο οποίος βρέθηκε υπό εξέταση για λίγο κατά τη διάρκεια του session, όταν μπλόκαρε τον Pierre Gasly, όμως οι αγωνοδίκες αποφάσισαν υπέρ του, μη δίνοντας κάποια ποινή.

Την κορυφαία δεκάδα της κατάταξης ολοκλήρωσαν οι Oscar Piastri, Lewis Hamilton και Oliver Bearman, στην όγδοη, ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα. Ο Hamilton ανέφερε στο τέλος της περιόδου ότι το μονοθέσιο παρουσίασε κάποιες αναπηδήσεις, χωρίς όμως να του δημιουργεί ζημιά ή πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alonso: Kυνηγά πολυετές συμβόλαιο – «Ξέρω ότι είμαι στη λίστα της Mercedes»

Red Bull: Σε αναστολή η εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Christian Horner

Verstappen: Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ομάδα όπου είναι ανεπιθύμητος ο πατέρας μου