Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Bottas στην pole, 1-2 της Mercedes


Σε ένα ιδιαίτερα επεισοδιακό απόγευμα ο Βottas με την Μercedes κατάφερε τελικά να πάρει την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης για το αυριανό Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν στους δρόμους του Μπακού. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/4/2019

Το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν αποδείχτηκε για άλλη μια φορά αρκετά επεισοδιακό, καθώς ήδη από σήμερα το απόγευμα έδειξε ότι θα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας με πολλά απρόοπτα. Απρόοπτα που έκαναν την εμφάνισή τους από τις κατατακτήριες δοκιμές, όπου ακριβώς στην ίδια στροφή τόσο ο Kubica αρχικά και ο Leclerc σε δεύτερη φάση είχαν μία έξοδο, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τα μονοθέσιά τους και να καθυστερήσουν για πάνω από μια ώρα την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τελικά την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης πήρε την τελευταία ακριβώς στιγμή ο Βottas με την Mercedes που έκανε μάλιστα και ρεκόρ πίστας. Στην δεύτερη θέση ο Ηamilton σε ένα ακόμα πειστικό "1-2" για την ομάδα της Μercedes.

Στην τρίτη θέση ο Vettel με την Ferrari που για άλλη μια φορά δεν φάνηκε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία των ιταλικών μονοθεσίων στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Verstappen με Red Bull, Perez με Racing Point, Kvyat με Toro Rosso, Norris με McLaren, Giovinazzi με Alfa Romeo, Raikkonen με Alfa Romeo, και Leclerc με Ferrari.

Ο αυριανός αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο Grand Prix, και με τις Ferrari στις πίσω θέσεις αναμένεται ακόμα πιο έντονη η δράση και σε επίπεδο στρατηγικής.